Un nou miting împotriva proiectul Roşia Montană

Aproximativ 100 de persoane au participat și în această duminică la un miting de protest faţă de proiectul Roşia Montană, organizat în centrul municipiului Satu Mare.

Protestatarii au afişat pancarte împotriva proiectului, au mărşăluit în Pasajul Corneliu Coposu, în Piaţa 25 Octombrie şi în faţa Instituţiei Prefectului. Aceștia au scandat în sincron “Munții noștri aur poartă noi primim natură moartă!”, „Nu corporația face legislatia” și alte sloganuri împotriva proiectului Roșia Montană.

Principalul organizator, Bianca Durkovics, a declarat că a început strângerea de semnături împotriva adoptării legii care permite exploatarea cu cianuri la Roşia Montană, urmând ca petiţia să fie înaintată autorităţilor.

‘Adunăm semnături împotriva Legii Roşiei Montane. Vom face o petiţie şi o vom înainta autorităţilor, vom discuta şi cu parlamentarii sătmăreni să nu voteze această lege’, a spus Bianca Durkovits.

Compania Roşia Montană Gold Corporation deţine la Roşia Montană (judeţul Alba), prin concesionare în vederea exploatării, cel mai important zăcământ de aur din România, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.

La Roşia Montană au fost investiţi până în prezent de compania care doreşte să exploateze zăcământul auroargintifer peste 450 milioane de dolari.

Postaţi un comentariu