Ironii și săgeți la Conferința Județeană a PNL. Ovidiu Silaghi, singurul candidat la președinție

Conferința Conferinta Teritoriala a Partidului National Liberal Satu Mare are loc azi la Filarmonica „Dinu Lipatti”,
eepurl.com

UPDATE

În urma numărării voturilor, Ovidiu Silaghi a fost reconfirmat în funcția de președinte al Organizației Județene PNL Satu Mare, cu 352 de voturi din 352 de voturi valide. Vicepreședinți au fost aleși Adrian Ștef, Virgil Enătescu, Ovidiu Duma, Radu Roman, Mircea Pal, Arian Albu, Florinel Andreica, Pinter Joszef şi Ioan Rus.

Din birou mai fac parte: Silviu Zetea, Răzvan Boldor, Anna Marușca, Ilie Cită, Marius Grunfeld, Vasile Corodan, Aurel Bojan, Adrian Bucureșteab, Marius Ionescu, Radu Mureșan, Aurelia Vulciu, Gheorghe  Berindan, Ionel Iftene, Vasile Bale, Bartok Buzgau, Cristian Bozai Vodă, Grigor Zimbru, Marius Rusu, Gavril Vinț, Emilia Enătescu, an Băbuț, Vasile Avșai, Grigore Pop, Aurora Badea, Remus Mândrean, Ioan Palincaș, Rau Cețu și Nadasi Francisc.

 

Fostul ministru Ovidiu Silaghi va câștiga un nou mandat de președinte al PNL Satu Mare, fiind singurul care și-a depus candidatura la șefia organizației județene. Conferința Teritorială a Partidului National Liberal Satu Mare are loc azi la Filarmonica „Dinu Lipatti”, conducerea centrală fiind reprezentată de Eduard Helvig și Mircea Diaconu.

Dacă în privința rezultatului alegerilor nu există nicio emoție, Conferința a fost marcată de ironiile și săgețile aruncate de invitații la Conferință. „Trebuie să aveți grijă în primul rând  la cei pe care îi considerați aliați. Se poate ca adversitatea acestora să nu fie fățișă la alegerile europarlamentare dar este foarte probabil ca ea să existe”, a declarat în discursul său Radu Ștef, președinte al PNL Maramureș, făcând o trimitere evidentă către partenerii social-democrați.

Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, a pledat însă pentru „coabitare”.

„Eu am reușit să coabitez cu președintele liberal al Consiliului Județean. Trebuie totuși să recunosc că între noi au fost și anumite tensiuni. Cu toate acestea am reușit să gestionăm situația în mod amiabil, fără a ieși în public cu tot felul de declarații”, a mărturisit președintele social-democraților sătmăreni.

Invitat la Coferința Teritorială a PNL Satu Mare, președintele udemerist Csaba Pataki a fost principala țintă a ironiilor USL. Cel mai radical a fost primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. „Îl anunț de pe acum pe domnul Pataki că nu are nicio șansă la alegerile din 2016”, a afirmat edilul sătmărean. Deși majoritatea ironiilor au venit din partea invitaților social-democrați, replica liderului UDMR Satu Mare, a fost adresată liberalilor. „ În momentul de față, la nivel național, PNL simte ce simțea și UDMR-ul în anii trecuți. Simte că se află la guvernare dar de fapt nu conduce”, a ripostat Csaba Pataki. Cum era previzibil,  ironiile la adresa președintelui Traian Băsescu  nu au fost omise în cadrul conferinței PNL. Este de menționat faptul că la reuniunea liberalilor au fost invitați reprezentanți ai tuturor partidelor parlamentare cu excepția celor de la PDL.

1 Comentariu

  1. nelu g spune:

    ce sa zic, oameni de doi lei, nimeni nu poate si n-are curajul sa candideze… Ca pe vremuri, unanimitate!
    numai ca toti stim ca sfarsitul lui Silaghi e aproape, ca politician nici nu mai conteaza in capitala.

Postaţi un comentariu