Copiii străzii de la Asociaţia STEA, în vizită la copiii cu sindrom Down

Cinci copii şi tineri ai străzii, beneficiari ai Asociaţiei STEA au făcut joi o vizită la Centrul de Zi al Asociaţiei Langdon Down Transilvania Satu Mare. Întâlnirea este a doua de acest fel care are loc între beneficiarii Asociaţiei STEA şi copiii cu sindrom Down şi, la fel ca şi prima, este inclusă în proiectul de solidaritate socială din cadrul programului de civism finanţat de La Voix de l’Enfant şi Solidarite Enfance Roumanie.

Dacă la prima întâlnire copiii şi tinerii de la Asociaţia Langdon Down Trasilvania i-au învăţat pe beneficiarii Asociaţiei STEA să creeze şi să decoreze rame foto şi obiecte artizanale din gips, în cadrul întâlnirii de joi a fost rândul copiilor şi tinerilor străzii să-i înveţe pe prietenii loc cum se împletesc din sfoară suporturile pentru ghivece.

“Aceste activităţi sunt binevenite pentru noi deoarece reprezintă o modalitate de a relaţiona, de a vedea cum sunt alţii,   un prilej de-aşi arăta unii altora abilităţile pe care le au” – afirmat Gnandt Gabor, directorul de programe Al Asociaţiei Langdon Down Transilvania.

Potrivit reprezentantului Asociaţiei STEA, Bogdan Pintea, beneficiarii Centrului de Zi  şi-au pregătit timp de patru luni activităţile destinate copiilor şi tinerilor cu sindrom Down. El a spus: “Scopul proiectului a fost dezvoltarea unei atitudini de respect şi solidaritate faţă de alte grupuri aflate în dificultate. Acest lucru a fost posibil datorită întâlnirilor dintre copiii de la cele două asociaţii”.

Postaţi un comentariu