SMURD vine la Mociu

autospeciale smurd
foto

O nouă subunitate SMURD şi de pompieri va fi inaugurată mâine în localitatea clujeană Mociu. Astfel, în această localitate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj va deschide osubunitate pentru intervenții dotată cu o ambulanță SMURD de prim ajutor tip B2, două autospeciale de stins incendii de capacitate medie și mărită, precum și echipamente pentru intervenții de descarcerare.

Infiinţarea noii subunităţi a fost sprijinită de Consiliului Județean Cluj și Asociația microregională Câmpia Transilvaniei, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1 900 000 lei. “Prin intermediul acestei subunităţi se va reduce considerabil timpul de răspuns, precum și consumul de carburanți pentru deplasarea la intervențiile din acest raion. Este cea de-a noua locație a ISU Cluj, din care ambulanțele SMURD și autospecialele de intervenție pot să intervină în cazul solicitărilor pentru situații de urgență”, informează reprezentanţii ISU Cluj printr-un comunicat de presă.

Subunitatea va deservi un număr de zece comune (Buza, Căianu, Cămărașu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu și Țaga) și cele 50 de sate aferente. În aceste localităţi locuiesc peste 23 000 de persoane, noua subunitate acoperind 618 km2, respectiv 9, 25% din suprafața județului.

 

 


Publicitate

Postaţi un comentariu