250 de cadre medicale clujene în „marşul tăcerii” de la Bucureşti

Foto: Dan Bodea
Foto: Dan Bodea

Peste 5.000 de angajaţi din sănătate vor protesta, sâmbătă, în Capitală, printr-un miting la Guvern şi un marş până la Parlament, pentru a transmite guvernanţilor mesajul că nu sunt slugi, a declarat, vineri, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae.
Protestatarii se vor aduna începând cu 10.30, în Piaţa Victoriei, unde va avea loc un miting, urmat de un marş până la Palatul Parlamentului, pe traseul Calea Victoriei – Pod Naţiunile Unite – bd. Naţiunile Unite – alveolă Parc Izvor.

Pentru marşul de mâine din Cluj au plecat cinci autocare cu medici, asistente medicale, infirmiere, biologi chimişti, dar şi muncitori necalificaţi din spitalele clujene. În total, la protest se vor afla aproximativ 250 de persoane care lucrează în unităţile sanitare cu paturi din judeţul Cluj.

De această dată, sindicaliştii din sănătate vor protesta printr-un marş care să atragă atenţia guvernanţilor asupra revendicărilor lor. „Va fi un protest mai altfel decât a fost până acum în România. Vom purta măşti sanitare pe faţă . Vom fi tăcuţi, aşteptând ca cei din Guvern să fie mai vocali”, a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas Cluj, Ştefan Roman.

Cererile cadrelor medicale din spitalele româneşti sunt acordarea pentru Sănătate a 6% din PIB, creşterea salariilor întregului personal sanitar, deblocarea posturilor vacante, negocierea unui nou contract de muncă colectiv ş.a.m.d.

Dacă solicitările protestatarilor nu vor fi luate în seamă şi nu vor primi un răspuns pentru soluţionarea problemelor Coaliţia  Profesioniştilor din domeniul Sănătăţii  va stabili data la care se va declanşa greva generală din sistemul sanitar românesc.

Postaţi un comentariu