USR are organizaţie la Cluj; vrea trei parlamentari

 

Uniunea Salvaţi România (USR) și-a lansat în mod oficial, marţi, 27 septembrie, organizaţia clujeană, care este condusă Elek Levente, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Clujului. Acesta a declarat că la Cluj, USR îşi propune să obţină două mandate de deputaţi şi unul de senator.

„Ne propunem o clasă politică mai curată, o clasă  politică cu bun simţ. Cel mai important lucru care trebuie să ne caracterizeze ar trebui să fie bunul simţ. Undeva între 5 și 10% este un scor onorabil pentru noi. După părerea mea, cred că cel puțin două locuri la Camera Deputaților și cel puțin un loc la Senat sunt eligibile”, a menţionat Elek.

Candidații nu au fost încă stabiliți

În prezent, campania de strângere de semnături este în plină desfășurare. Până în prezent, președintele USR Cluj nu a dezvăluit decât numele unui posibil candidat.

„Noi așteptăm sugestii din partea publicului larg: pe cine ar dori ei să vadă în Parlament? Noi am putea să promovăm oameni pe care clujenii îi doresc în Parlament, oameni curați, oameni care au demostrat că pot să facă ceva, care au condus ceva cu succes. Noi ne-am gândit la mai multe nume, dar ar fi greșit să le spun în acest moment pentru că toate persoanele care sunt propuse vor trece printr-o analiză înainte de a se afla pe liste. Bogdan Bob Rădulescu este o opțiune. Așteptările clujenilor sunt cele pe care le avem cu toții. O clasă politică transparentă, eficientă, o administrare eficientă a banului public, o administrație corectă, transparentă și conducători onorabili care să îi reprezinte”, a spus Elek Levente.

Deși inițial acestea nu a dorit să preia funcția de președinte a filialei clujene, în cele din urmă s-a lăsat convins de colegi. Cu toate acestea, consideră că este firesc ca în perioada următoare să își înainteze demisia din fucnția de președinte al Asociaţiei pentru Protecţia Urbanistică a Clujului, unde va activa în continuare, dar ca un simplu membru.

Elek Levente / Foto: USR Cluj

Elek Levente / Foto: USR Cluj

„Nu am vrut să mă implic, acceptând o funcție. Îmi pare rău că trebuie să renunț la asociație. Aș fi vrut să îmi continui proiectele. Colegii mei m-au convins. Poate că experiența mea era cea care lipsea din grupul lor, pentru a fi un grup puternic și credibil”, consideră Elek.

Vicepreşedintele USR Roxana Wring a declarat că formaţiunea sa îşi propuune să obţină 10% la alegerile parlamentare: „Sunt aici pentru a începe procesul de campanie pentru a câştiga cel puţin 5%, sperăm 10%, la alegerile parlamentare. Deja avem filiale înfiinţate şi în curs de înfiinţare în aproape toate municipiile reşedinţă de judeţe. Sunt filiale puternice, de exemplu în Cluj, Timişoara, Braşov, la Constanţa, Iaşi”, a spus aceasta.

Coordonatorul pentru extindere al USR pe Regiunea Nord-Vest, Stelian Ene, a declarat, la rândul său, că formaţiunea sa îşi propune să multiplice la nivelul întregii ţări spiritul civic: „Am avut un succes frumos în Bucureşti şi încercăm să replicăm acest spirit civic, să creăm o emulaţie în toată ţara. Oamenii ştiu că nu se mai poate aşa şi vor să schimbe ceva”.

„Ne adresăm celor care nu au avut o alternativă până acum, celor care au ieșit la vot și și-au anulat votul sau nu au ieșit la vot pentru că nu au avut ce să aleagă”, Elek Levente, USR.

usr-cluj

Foto: USR Cluj

Filiala Cluj-Napoca a Uniunii Salvați România s-a constituit oficial pe 21 septembrie, prin alegerea Biroul Executiv Local. Elek Levente, fondatorul Asociației Protecției Urbanistice Cluj-Napoca a fost ales președintele filialei. În cadrul aceleiași ședințe, au fost aleși cei cinci vicepreședinți ai filialei, Radu Chirilă, Florin Chereji, Radu Boloveschi, Bogdan Rădulescu și Mihai Chereji. Biroul include și secretarul general, în persoana lui Ovidiu Nistor și trezorierul, în persoana lui Cătălin Sălăgean. A fost de asemenea aleasă comisia de arbitraj, compusă din Cristian Olinca, Horațiu Iuga și Bărăitaru Dragoș, precum și cenzorul Ana Mamut.

Uniunea Salvați România s-a format din Uniunea Salvați Bucureștiul după alegerile din 5 iunie când s-a clasat pe locul doi, obținând un procent de 25% din voturile Bucureștenilor.

Echipa USR Cluj a lansat și campania pentru strângerea de semnături necesare pentru a participa la alegerile parlamentare din 11 Decembrie. La nivel național USR are nevoie de aproximativ 200.000 de semnături pentru a depune candidaturi la Camera Deputaților și Senat.

USR Cluj va colabora cu Asociația Curtea Nouă de la Turda. Aici se va înființa o filială USR zilele următoare.

„Demos încă nu există ca partid, e o mișcare civico-politică de centru stânga, la un moment dat va fi un partid. Speranța mea este ca în 2016 USR va intra în Parlament, în 2020 și Demos va intra în Parlament, pentru că dacă e să discutăm despre reforma clasei politce, ai nevoie de mai multe partide”, consideră Adi Dohotaru, membru USR și Demos.

Citiți și: Eroul de pe strada Măceșului, pe urmele construcțiilor ilegale

Am pierdut titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, dar putem deveni Capitala Verde a Europei în 2019. Ce propun ONG-urile

Mai multe ONG-uri clujene cer administrației locale deschiderea curților școlilor pentru mișcare și socializare în afara programului școlar

1 Comentariu

  1. trifu ioan spune:

    NU pot sa cred ca sunt peroane care vor vota cu asemenea elemente care nu vor altceva decat sa destabilizeze tara,nu-i duce capul sa vada ce urmareste george soros,le spun eu acestor impostori ca soros vrea sa puna mana pe rosia montana,si alte obiective strategice,pentru asta i sponsorizeaza.Si cum guvernantii nostri sunt avari dupa averi le iese pasenta..Am auzit pe dacian ciolos ca vinde cec-ul,portul Constanta si alte obiective strategice ,mai si comenta la televizor ca nu le vinde ci le privatizeaza,el nu stie ca este una si aceasi atat il duce capu.NU VA MAI GANDITI CA NU VETI CASTIGA ALEGERILE.

Postaţi un comentariu