UDMR Cluj a ţinut o conferinţă de presă doar în limba română

Horvath Anna/ Foto: Dan Bodea

 

O premieră, probabil: o conferinţă de presă în care reprezentanţi ai UDMR au vorbit doar în limba română. Candidatul UDMR la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, viceprimarul Horvath Anna, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută doar pentru mass media de limba română, că prin proiectul său îşi propune ca prim punct ca oraşul să devină unul al diversităţii asumate.

„Acest proiect începe cu un punct crucial pentru clujeni, care vorbeşte de un Cluj al diversităţii asumate. Noi considerăm că una dintre cele mai importante resurse ale oraşului e această diversitate culturală, etnică, religioasă. Considerăm că a venit vremea ca această minunată diversitate şi prestigioasă resursă să nu se oprească doar la nivelul mult utilizatului concept de toleranţă, ci să fie valorificat ca o resursă benefică pentru întreaga comunitate”, a spus Horvath Anna.

Ea a mai spus că, de asemenea, îşi propune ca, printre altele, Clujul să devină un oraş al administraţiei profesioniste şi o citadelă a cunoaşterii.

În aceeaşi conferinţă de presă, candidatul UDMR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, actualul vicepreşedinte Vakar Istvan, a spus că „prioritatea absolută” pentru judeţ ar fi extinderea pistei Aeroportului Internaţional Avram Iancu, astfel încât Clujul să-şi consolideze şi în acest fel statutul de capitală a Transilvaniei. El a spus că, în paralel, îşi doreşte să crească numărul de destinaţii de pe aeroportul clujean, inclusiv cu curse aeriene regulate spre Budapesta şi spre Chişinău.

O altă prioritate amintită de Vakar Istvan o constituie Centrul de management integrat al deşeurilor, capitol la care Clujul este mult întârziat.

La aceeaşi conferinţă de presă a fost prezent şi preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, care, de asemenea, a vorbit doar în limba română.

Distribuie:

Postaţi un comentariu