Sondaj IRES: Românii consideră Rusia un pericol, dar se simt protejați de SUA

Românii nu sunt străini de discuțiile dintre președintele Traian Băsescu și președintele SUA, conform unui sondaj IRES care mai arată și că opinia generală este că promisiunile făcute SUA de a fi alături de aliații europeni vor fi respectate în cazul unui conflict cu Rusia, considerată cel mai mare pericol în acest moment.

Întâlnirea dintre Traian Băsescu și  Președinte SUA de la Varșovia care a avut loc în această săptămână la Varșovia este cunoscută de 67% dintre participanții la studiul IRES.

70% dintre cei chestionați au încredere în afirmația liderului american cu privire la promisiunile SUA de a fi mereu alături de aliații din Estul Europei.

Peste jumătate dintre respondenți (57%) cred că Rusia este țara care ar putea reprezenta o amenințare pentru România în condițiile unor conflicte în această zonă a Europei.  69% dintre cei chestionați cred că Rusia reprezintă  o amenințare la adresa României.

66% dintre participanții la studiu sunt de părere că NATO poate asigura integral securitatea României  și 60% apreciază drept bune și foarte bune măsurile luate de Guvernul Ponta, în ultima perioadă, pentru a consolida capacitățile de apărare a României

Distribuie:

Postaţi un comentariu