Seplecan cere colegilor de partid să nu valideze excluderea sa

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan le-a adresat o scrisoare deschisă colegilor săi de partid în care le cere să nu valideze prin vot măsura excluderii sale din partid pe motiv că aceasta nu ar respecta legea.

Iată ce scrie Mihai Seplecan: “Vă scriu cu rugămintea de a nu valida un șir întreg de ilegalități făcute cu scopul de a acoperi abuzuri ale unor indivizi care au impresia că Partidul Național Liberal este moșia lor personală, iar dumneavoastră doar cei care să le acoperiți aceste abuzuri. Indivizi care se folosesc de partid pentru a se răzbuna. Care se folosesc de partid pentru a-și servi clientela, în cazul acesta o clientelă cu iz penal”

Mihai Seplecan a precizat că sancţionarea sa ar trebui să se hotărască, conform statutului PNL,  prin votul Consiliului Național (CN) la propunerea Biroului Permanent Național (BPN)Instanța de apel în aceste cazuri este Curtea de Arbitraj (CA), care, sesizată în cel mult 10 zile de la primirea hotărârii, este obligată să se pronunțe și să comunice celui în cauză, în scris, soluția adoptată, în cel mult 30 de zile de la primirea sesizării. Soluția CA este definitivă.

“Deci, de la bun început, mascarada sancționărilor, care chipurile mi s-au aplicat și în care a fost târâtă Filiala Cluj a PNL, a fost nestatutară. Și, orice tentativă ulterioară de a valida prin alte organisme județene ceva aflat în competența de decizie a Consiliului Național și a Biroului Permanent Național constituie un abuz, o încălcare flagrantă a deciziilor statutare și vor fi tratate ca atare, cu legea în mână. Acea lege care-i cam incomodează pe unii.

Luând la cunoștință demersurile nestatutare și total abuzive ale conducerii Filialei Cluj a PNL de a mă exclude din partid, am informat deja Instituția Prefectului Cluj cu privire la cele menționate mai sus. În calitate de președinte al CJ Cluj și Co-președinte executiv al Filialei Cluj a PNL, sunt membru de drept al Consiliului Național, organism de conducere la nivel național. Pe cale de consecință, întrucât dețin o funcție la nivel național, sancționarea subsemnatului se hotărăște prin votul CN la propunerea BPN și nu de către Colegiul Director Județean la propunerea Biroului Politic Județean. Motiv pentru care am informat Instituția Prefectului Cluj (în conformitate cu prevederile din Legea privind Statutul aleșilor locali nr. 393/2004, art. 12. Alin. 3 și prevederilor art 147 din Statut), ca, în cazul în care, producând un abuz, Colegiul Director Județean al PNL Cluj va decide excluderea subsemnatului din partid și va comunica această excludere cu scopul de a solicita, ilegal, încetarea mandatului meu de consilier județean (cu toate consecințele care decurg de aici, inclusiv pierderea mandatului de președinte al CJ Cluj), să nu dea curs acestui demers întrucât consider că demersurile deja inițiate sunt abuzive, iar scopul urmărit va avea consecințe deosebit de grave. (…)

Se minte cu nerușinare că mi-am atacat colegii în public și acesta ar fi motivul pentru care se cere excluderea mea din partid. De astă vară senatorul Alin Tișe, supărat că am de gând să respect legea și să o aplic, distrugând astfel o serie de sinecuri politice instalate în regiile din subordinea Consiliului Județean Cluj mă atacă pe pagina sa de Facebook, sau pe site-urile plătite de colegul său Mircea Avram (director RAADPP) cu tot felul de mizerii, numindu-mă în fel și chip, ascunzându-și laș atacurile prin invective la adresa mea de genul “proxenet”, “analfabet”, “mafiot” ș.a.m.d. Nici măcar bărbăția asumării acestor atacuri lașe nu a avut-o, dar a început să se smiorcăie ca un copil și să mintă cum că am pus interlopii” pe el și familia sa în momentul în care, sătul de minciunile și lașitatea sa, i-am zis de la obraz care sunt motivele pentru care mă atacă.

La fel senatorul Marius Nicoară care, pe față m-a lăudat, iar pe la spate m-a lucrat, de când am intrat în coliziune cu voința de a produce ilegalități a celor pe care-i creditează măcar cu încrederea, punând cuvântul și argumentele lor de-asupra cuvântului și argumentelor mele. Din momentul în care nu am vrut să am voința politică de a-l lăsa să-și mai facă de cap ca pe moșia sa pe directorul-președinte de Consiliul de Administrație al Aeroportului Cluj-Napoca, individ cu dosar penal reconfirmat de către DNA Cluj, am intrat în conflict deschis și cu senatorul Marius Nicoară, totul culminând cu acest abuz al tentativei excluderii mele din partid. Senatorul Marius Nicoară a considerat că nu ar fi atac la adresa unui coleg interpelarea pe care mi-a adresat-o de la tribuna Senatului României. Ar fi de râs faptul că a ocupat timpul de lucru în interesul românilor cu o interpelare la adresa unui președinte de Consiliu Județean, dacă nu ar fi de plâns modul în care se irosesc în interes personal banii contribuabililor. Până nu am fost călcat în picioare, nu am reacționat și am respectat hotărârea de a nu ataca un coleg de partid.

Am fost singurul din județ cu o acțiune coerentă de opoziție la adresa Guvernării, asta în timp ce colegii mei făceau opoziție la mine. Un sfat, o soluție constructivă nu au venit să îmi dea: numai invective din momentul în care le-am zis de la obraz că ceea ce numesc ei voință politică se încadrează în revederile Codului Penal. Că semnătura mea nu acoperă semnătura celor care au greșit față de lege și prevederile acesteia” , se arată în scrisoarea preşedintelui CJ Cluj.

“Cât timp m-au considerat prostul lor am fost extrem de bun pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Din momentul în care au constatat că nu sunt prostul lor, am devenit indezirabil. Aceasta este rugămintea mea: nu validați prin votul dumneavoastră un abuz”, încheie Mihai Seplecan scrisoare adresată liberalilor.

.

Postaţi un comentariu