Protocolul de fuziune prin contopire între PDL și PNL, aprobat de Convenția Națională a PDL și de Congresul extraordinar al PNL

Protocolul de fuziune prin contopire între PDL și PNL a fost aprobat de Convenția Națională Extraordinară a PDL, dar și de Congresul Extraordinar al PNL. Delegații celor două partide participă acum  la un congres comun.

Protocolul de fuziune prin contopire între PNL și PDL prevede că denumirea noului partid va fi Partidul Național Liberal, iar cea prescurtată este PNL, alegerile interne urmând să se desfășoare pe baza statutului noii formațiuni începând cu 1 ianuarie 2017. Potrivit protocolului, Partidul Național Liberal rezultat din fuziune se organizează și funcționează potrivit statutului, Protocolului de fuziune, precum și Legii partidelor politice. Alegerile interne în Partidul Național Liberal rezultat din fuziune la nivel național se vor desfășura, pe baza statutului noului partid, începând cu 1 ianuarie 2017, prevede Protocolul.

Semnul permanent al partidului este o săgeată într-un cerc format din 12 stele sub care se află prescurtarea PNL, ansamblul fiind încadrat într-un pătrat cu colțuri rotunjite, acesta fiind și semnul electoral al noului partid.

Pe de altă parte la Congresul extraordinar al PNL s-a votat  protocolul de fuziune cu PDL, statutul și programul politic ale noului partid și protocolul alianței electorale “ACL PNL-PDL”.

Liberalii au votat în unanimitate protocolul de fuziune cu PDL, statutul noii formațiuni a primit un vot împotrivă, iar programul politic o abținere. Protocolul alianței electorale “ACL PNL-PDL” a fost votat cu unanimitate de voturi. La congres au participat 839 de delegați din 940, potrivit președintelui PNL, Klaus Iohannis.

Distribuie:

Postaţi un comentariu