Medicamentele deputaților și senatorilor, cu 20% mai ieftine decât pe piață

Foto: cugetliber.ro

Punctul farmaceutic din incinta Palatului Parlamentului va fi redeschis după ce Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat această măsură, luni.

Închis în anul 2007, punctul faramaceutic va fi reînființat și va elibera medicamente prescrise în rețete medicale și medicamente cu plata directă. De aici, senatorii și deputații se vor putea aproviziona cu medicamente de maxima urgență, pentru care vor plăti cu 10-20 % mai mici decât prețul pieței.

Potrivit documentului emis de Biroul permanent, baza de date a medicamentelor va putea fi accesată în timp real de către farmacist, iar medicamentele, chiar și cele de pe rețete,  vor ajunge la pacient în maxim patru ore de la solicitare.

Potrivit agerpres.ro, la punctul farmaceutic se vor elibera reţete compensate şi gratuite recomandate de medicii de familie ce deservesc cabinetele medicale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care au contract cu Casa de Asigurări OPSNAJ.

De asemenea, pentru cazurile pacienților consultați de medicii din cabinetele Camerei Deputaților, Senat și în timpul acţiunilor Parlamentului desfăşurate pe perioade mai lungi, cu participarea unor invitaţi sau delegaţii străine, se vor putea elibera rețete de urgență și cronice cu plata direct pentru medicamentele ce nu se află pe lista medicamentelor compensate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu