Boc a absentat de la semi-lansarea sa

Şefimea PNL, în frunte cu copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, e prezentă la Cluj, la o întâlnire de partid pentru prezentarea candidaţilor la alegerile locale, ocazie cu care cei doi au susţinut şi o conferinţă de presă. Numai că presa n-are acces la întâlnirea respectivă, iar la conferinţa de presă anterioară întâlnirii, candidatul PNL pentru funcţia de primar la Cluj-Napoca, Emil Boc, a strălucit prin absenţă. Au fost prezenţi, în schimb, o mulţime de liberali locali, printre ei figurând Alin Tişe, Marius Nicoară, Daniel Buda, Marius Mânzat etc.

Cei doi lideri ai PNL au dat însă asigurări că Emil Boc este candidatul PNL la primăria clujeană şi că, aşa cum spunea Vasile Blaga, va ieşi din nou primar chiar dacă ar fi şapte tururi de scrutin.

Alina Gorghiu a vorbit, printre altele, de necesitatea organizării alegerilor locale în două tururi, sens în care ea a anunţat că a formaţiunea sa a depus la Guvern plângerea prealabilă pentru organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin: „Astăzi am reuşit să depunem la Secretariatul General al Guvernului plângerea prealabilă pe tema alegerilor în două tururi. Este necesară această procedură prealabilă pentru a putea depune acţiunea în Contencios administrativ. Încercăm să ne încadrăm în intervalul de timp care şi aşa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume, de a avea un proces electoral în două tururi, care presupune democraţie, presupune reprezentativitate, presupune legitimitate pentru alesul local şi, de ce nu, dă liber competiţiei în România”. În context, ea a vorbit de necesitatea înnoirii clasei politice şi a reiterat faptul că într-un singur tur de scrutin ar fi schimbaţi doar 15-17% dintre primarii actuali din România, în timp ce în două tururi, proporţia de înnoire ar fi de 70%, dar n-a dorit să spună câţi dintre cei 70% dintre primarii schimbaţi în cazul a două tururi ar trebui să fie de la PNL.

Distribuie:

Postaţi un comentariu