Băsescu anunță spulberarea visului Schengen: „Acţiunea cu procurorii va fi subliniată cu roşu în MCV”

Într-o intervenție la B1 TV, președintele României, Traian Băsescu, a declarat că România este foarte aproape să piardă orice șansă de aderare la spațiul Schengen, din cauza trecutului tumultos al unor politicieni certați cu justiția. De asemenea, acesta l-a provocat pe premierul francez să probeze acuzațiile potrivit cărora frontierele României ar fi nesigure din cauza corupției.

“Problema Schengen este corelată cu multe ieşiri ale politicienilor în dorinţa de a aduna voturi. Şi în Franţa e o oarecare campanie mediatică împotriva romilor, a fost şi în Italia, şi în Olanda. (…) Politicienii folosesc această pârghie de a spune «Vom fi împotriva intrării în Schengen din cauza romilor». Ceea ce nu are nicio relevanţă pentru că, în Schengen sau nu, cetăţenii României pot circula liber, doar arătând paşaportul sau buletinul. Pe de altă parte, însă, noi avem bube acasă, lucruri pe care politicienii le ştiu. Şi cu parte din cele invocate de politicienii străini, inclusiv de premierul francez, pot fi de acord, cu altele nu”, a declarat președintele la B1 TV, citat de Mediafax.

Acesta a mai adăugat faptul că este conștient de problemele României de la frontiere, dar că acuzele de corupție aduse de premierul francez nu sunt pentru moment probate deci nu pot fi luate în considerare.

“Domnule prim-ministru, fii drăgut şi spune-mi dacă sunt proaste echipamentele pe care ni le-aţi furnizat pentru securizarea frontierei. Dacă România a primit echipamente proaste, atunci suntem în faţa unei înşelătorii. Dar poate nu e asta, poate se referă la faptul că e vulnerabilă frontiera României din pricina factorului uman. Atunci prim-ministrul Franţei îşi informează şi ceilalţi colegi din spaţiul Schengen şi fac nişte acţiuni de testare a personalului, acţiuni pe care România le-a trecut!”, a spus Traian Băsescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu