Antonescu: Proiectul privind Roșia Montană va fi respins

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat la finalul şedinţei USL că s-a ajuns la o soluție de consens în ceea ce privește proiectul privind Roșia Montană, astfel încât în cadrul Comisiei speciale votul asupra raportului va fi unul de respingere.

“Acest proiect va fi respins și mai departe se deschid toate posibilitățile pentru ca o legislație sănătoasă, transparentă, bazată pe criterii foarte ferme și universal acceptate la vedere, în beneficiul comunităților și al statului român și, evident, al investitorului, să fie reglementată”, a spus Antonescu. El a precizat că o nouă lege va stabili criterii generale pentru exploatările viitoare.

“Pentru Comisia Roșia Montană, care astăzi își va da obștescul sfârșit printr-un vot final în jurul orei 18.00, detaliile vor fi finalizate în raportul Comisiei, dar principiul este următorul: raport de respingere pentru actualul proiect guvernamental și în concluzii câteva recomandări majore, referitoare la constituirea unui cadru legislativ în baza unor criterii care exprimă intenția comună nu de a bloca exploatarea, nu de a bloca dezvoltarea, ci de a construi o legislație care să dea șansa dezvoltării, să dea șanșa exploatării nu doar la Roșia Montană sau în alte chestiuni punctuale, ci ca un cadru general în condiții convenabile, rentabile, rezonabile pentru statul român și pentru economia românească în condiții de respectare a standardelor de dezvoltare durabilă, în condiții de dezvoltare a standardelor de mediu”, a afirmat Antonescu.

Liderul liberal a arătat că proiectul de lege privind exploatarea de la Roșia Montană va urma cursul legislativ obișnuit. “Proiectul își va urma circuitul normal. (…) Ce propuneri de modificare a legislației va face dl deputat Iordache sau oricare altul acestea vor face parte din ceea ce urmează să se întâmple dincolo de activitatea acestei comisii, care practic și-a încheiat misiunea cu acest raport”, a spus Antonescu.

Liberalul a precizat că în cadrul ședinței USL s-a ajuns la un consens și în privința bugetului pe 2014, precum și a proiectului privind descentralizarea, care a intrat săptămâna aceasta în ultima fază de pregătire.

Distribuie:

Postaţi un comentariu