Reţeaua de apă din Sighetu Marmaţiei intră în modernizare şi extindere

Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 22 luni / Sursa foto: maramedia.ro
eepurl.com

Reprezentanţii primăriei Sighetu Marmaţiei a semnat, luni, împreună cu S.C. Vital S.A. Baia Mare şi Asocierea S.C. T.C.M. Nord S.A. Baia Mare – S.C. TEHNODOMUS S.A. Arad, contractul de lucrări privind reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, a reţelei de distribuţie şi a reţelei de apă uzată urbană.

Societatea Vital se află în subordinea primăriei municipiului Baia Mare şi este principalul furnizor de apă din mai multe oraşe şi comune ale judeţului Maramureş.

Valoarea totală a contractului este de 52.828.500 lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune reprezintă 77, 31%, subvenţia de la bugetul de stat este de 11, 82%, împrumutul contractat de operatorul regional S.C. VITAL S.A. este de 9, 05% iar contribuţia de la bugetele locale de 1, 82%.

Purtătorul de cuvânt al Primărie municipiului Baia Mare, Dan Coardă, a declarat pentru AGERPRES că lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 22 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor şi vor consta în extinderea reţelei de distribuţie a apei – 19.925 m, reabilitarea reţelei de distribuţie a apei – 10.952 m, reabilitarea conductei de transport – 13.962 m, extinderea reţelei de apă uzată – 32.838 m şi reabilitarea reţelei de apă uzată – 4.329 m.

Toate aceste investiţii finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Mediu şi implementate de S.C. Vital S.A., vor contribui esenţial la atingerea şi respectarea standardelor Uniunii Europene şi a legislaţiei româneşti în privinţa distribuţiei apei potabile, epurării apelor uzate şi a protecţiei mediului.

AGERPRES

Postaţi un comentariu