Ministrul Nicolae Bănicioiu va susţine reparaţia bazinului olimpic de înot din Baia Mare

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că va asigura finanţarea reparaţiei bazinului descoperit de înot din municipiu.

În urma unor discuţii purtate cu reprezentaţii administraţiei judeţene, dar şi în urma solicitărilor venite din partea unor asociaţii şi ONG-uri locale cât şi a Consiliului Local, am decis să sprijinim financiar modernizarea bazinului olimpic de înot descoperit din municipiul Baia Mare. Consider că bazinul de înot va fi din nou funcţional în vara anului 2014. Bazinul construit şi intrat în funcţiune din anul 1974 n-a fost reparat niciodată aşa că putem spune că va fi vorba de o reparaţie capitală’, a spus Bănicioiu.

El a arătat că în principiu este de acord cu retrocedarea administraţiilor locale a bazelor sportive funcţionale şi nefuncţionare, cu condiţia fermă de a nu schimba destinaţia de folosinţă.

‘E variantă bună să cedăm bazele sportive din judeţ către administraţia locală spre gestionare, însă nu suntem de acord cu schimbarea obiectului de activitate. Trecerea bazelor sportive în grija administraţiei locale ar fi o decongestionare financiară dinspre centru, dar cu siguranţă că bazele sportive rămân să susţină activităţile sportive’, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

În ultimele luni primăria municipiului Baia Mare a întocmit mai multe solicitări către Guvern de a prelua bazele sportive în gestiune proprie pentru a le repara şi întreţine eficient.

Postaţi un comentariu