Maraton cu show muzical, în premieră la Cluj

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

A patra ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca ia startul în data de 13 aprilie 2014 la ora 09.15, anunţă organizatorii, Runners Club, într-un comunicat de presă.

Trei mii de alergători sunt așteptați să participe la acest maraton. Cel mai mare spectacol sportiv din Transilvania a reunit la startul din 2013 aproximativ 2500 de alergători amatori și profesioniști, din țară și străinătate, care au participat la proba de maraton, la semimaratonul Hervis, ștafeta AROBS, crosul Banca Transilvania și la crosul copiilor Cora.

Până vineri, 28 aprilie 2014, și-au anunțat prezența la eveniment alergători din 22 de țări: Ungaria, Spania, Grecia, Slovacia, Cehia, Austria, Irlanda, Canada, Moldova, Germania, Suedia, Franța, Portugalia, Japonia, Tunisia, Italia, Letonia, Camerun, Marea Britanie, Danemarca și Kenia.

O noutate pe care Runners Club o pregătește în 2014 în parteneriat cu Bigtime Production este atmosfera de pe traseu. Atât alergătorii cât și spectatorii vor asista la un spectacol muzical de tip circuit, pe măsură ce vor trece pe lângă punctele de hidratare și cele 8 puncte de sonorizare de pe traseu unde vor cânta: Radu Bor, Patricia Marginean, Andrei Galis, Iulia Bianca Herescu, Ioana Moldovan, Raluca Bilatiu, Simina Popandron, Lorena Cozneac, Timo B, Florin Heghedus, Iulia Farcane si multi altii.

Traseul maratonului începe și se încheie pe stadionul Cluj Arena, dar se întinde în tot centrul orașului Cluj-Napoca.

Iată traseul: Splaiul Independenței – strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hosu – strada Emil Isac – strada Gheorghe Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor. Are loc o primă întoarcere prin bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gheorghe Șincai – strada Emil Isac – strada Cardinal I. Hosu – Splaiul Independenței- strada Barițiu, urmată de încă o întoarcere, prin strada Barițiu a Podul Napoca și strada 1 Decembrie 1918. După o ultimă întoarcere prin strada 1 Decembrie 1918 – Podul Garibaldi – Splaiul Independenței, cursa se încheie odată cu sosirea la Cluj Arena.

Traseul se întinde pe 10, 55 km și va fi străbătul de 4 ori de fiecare alergător la maraton.

Traseul Crosului Banca Transilvania este mai scurt, pornește și se încheie tot pe Cluj Arena dar se întinde după cum urmează: Cluj Arena – Splaiul Independenței – str. Cardinal I. Hossu – str. G. Barițiu – Splaiul Independenței – Podul Napoca – str. 1 Decembrie 1918 – Podul Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena. Anul acesta Banca Translvania sărbătorește 20 de ani de activitate iar competiția se înscrie în seria acțiunilor organizate de companie pentru a marca această aniversare.

Sponsorul oficial al ediției 2014 a maratonului este AROBS Transilvania Software, companie a cărei implicare și participare la acest mare eveniment sportiv vine ca o confirmare a valorilor la care aderă compania, respectiv un stil de muncă și viață sănătos și echilibrat, spirit de echipă, entuziasm și tinerețe, optimism, sportivitate și fair play, respect pentru natură, mediu și viață, valori pe care le promovează în rândul angajaților și clienților, dar și în rândul comunității locale, se mai arată în comunicatul de presă.

Organizat pentru al patrulea an consecutiv, maratonul este cel mai mare eveniment sportiv pe care Runners Club îl organizează anual alături de sponsori și parteneri cu tradiție.

Maratonul Internaţional AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție ca o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țara și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca că oraș sportiv european.

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club în 2014, prin care asociația promovează în rândul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.

Runners Club este o asociație sportivă care promovează alergarea ca sport de masă prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, cross-uri și maratoane. Asociația organizează gratuit și periodic sesiuni de alergare și antrenament pentru alergătorii din Cluj-Napoca, și acțiuni de educație sportivă menite să crească gradul de conștientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice și psihice ale alergării.

Transilvania Reporter este partener media al evenimentului.

Postaţi un comentariu