Supă cremă de legume în dovlecei
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 2 dovlecei de mărime medie
– 3 morcovi
– 1/2 țelină
– 1/2 gulie
– 1 praz mic
– 200 g cartofi
– supă de legume
– frunze de pătrunjel verde
– ulei, sare, piper.
Prepararea: Dovleceii se spală, se taie în două pe lungime și se scobește pulpa, se taie cubulețe. Restul de legume se curăță, se taie la fel cubulețe. Ceapa mărunțită se înăbușă în ulei, se adaugă legumele, se amestecă, apoi se toarnă supă de legume. Se asezonează cu sare și piper și se fierbe. Când legumele sunt fierte, se ia deoparte și se mixează cu blenderul vertical. Se adaugă frunzele de pătrunjel mărunțite și se servește în jumătățile de dovlecei.
Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust
La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.