Rețeta săptămânii: Tochitura ardelenească

Ingrediente (4 persoane):

– 2 cepe mai mari
– 2 morcovi
– 2-3 cârnaţi afumaţi
– 1 tăviţă de ficăţei de pui
– 500 grame carne de porc
– o căpăţână usturoi
– o conservă de roşii în bulion

– sare, piper, busuioc, pătrunjel
Preparare:

Se călesc carnaţii tăiaţi bucăţele. Când sunt aproape gata, se scot şi în aceeaşi cratiţă se călesc ficăţeii, adăugând ulei dacă mai este nevoie. Se scot şi ficăţeii după ce au prins culoare şi se pune carnea de porc, tăiată bucăţi mai mici. După ce s-a călit şi carnea, în acelaşi ulei se căleşte ceapa şi se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi usturoiul. Când ceapa a devenit lucioasă, se răstoarnă cărnurile peste ea şi roşiile în bulion şi se lasă la fiert cu capac până carnea devine moale. La sfârşit se condimentează şi se pun verdeţurile. Se servește alături de o mămăliguţă peste care se pune un ou pentru un gust minunat.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu