Reţeta săptămânii: Înghețată de ciocolată cu caise

Ingrediente pentru 8 persoane:

– 500 gr. caise

– 200 gr. ciocolată amăruie de calitate

– 250 ml. frișcă

– 100 ml. smântână (20-25 % grăsime)

– 50 gr. unt

– 250 gr. mascarpone

– 2 linguri zahăr.

Prepararea: Caisele spălate se feliază și se fierb cu zahărul și cu puțină apă până ce se îngroașe. Se lasă la răcit, ¼ din cantitate se pune deoparte pentru servire. Se topește untul și ciocolata în frișca încălzită, se lasă să se răcească puțin, apoi se amestecă cu smântâna și cu mascarpone. Compoziția de înghețată se toarnă în caserolă de plastic și se pune în congelator. După 1 oră se scoate și se adaugă sosul de caise, se amestecă doar puțin, apos se pune din la congelator și se amestecă din 30 în 30 minute, de 3-4 ori. Se servește cu sosul de caise pus deoparte.

Sugestie: Înainte de servire se scoate mai repede cu 1 oră și se păstrează în frigider, astfel înghețata va fi mai cremoasă.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu