Reţeta săptămânii: Cotlet secuiesc

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 8 felii cotlet de porc

– 1 căpățână varză mai mică

– 3-4 roșii decojite sau 300 ml bulion

– sare, piper, făină

– 2 linguri oțet

– cimbru, mărar, untură, smântână pentru servit.

Prepararea: Se scoate cotorul la varză, se îndepărtează frunzele exterioare. Se pune apă cu sare și oțet la fiert. Când a dat în clocot se adaugă varza și se scot apoi pe rând 8 frunze opărite. Restul de varză se scoate și se mărunțește. Feliile de cotlet se bat ușor cu ciocanul de bucătărie, se asezonează cu sare și piper, se trec prin făină și se prăjesc în untură fierbinte. Se împachetează fiecare într-o foaie de varză și se așază într-o cratiță, se pune deasupra varza mărunțită și se presară mărar și cimbru. Deasupra se pun roșiile mărunțite, se toarnă apă cât să acopere și se fierbe la foc moderat. Se servește cu smântână.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu