Reţeta de weekend: Tartă cu struguri

Ingrediente pentru aluat:

– 125 g făină

– 125 g unt

– 50 gr. zahăr pudră

– 50 gr. amidon

– 1 ou, 1 gălbenuș de ou

Pentru umplutură:

-1 lingură gem de piersici

-100 g mascarpone

– 50 g iaurt natur

– 1 lingură zahăr pudră, 1 lingură amidon, 1 lingură miere, 1 ou, struguri albi și roșii, unt și făină pentru uns forma.

Prepararea: Se frământă ingredientele aluatului cu mișcări rapide, se învelește în folie și se pune la rece pentru 30 minute. Se împarte în trei părți, o parte se lasă deasupra, restul se întinde și se pune într-o tavă rotundă de tartă, unsă cu unt și tapetată cu făină și se unge cu gem. Iaurtul se amestecă cu mierea și cu zahărul pudră, apoi se adaugă oul, amidonul și treptat se încorporează în mascarpone. Crema se nivelează peste gem, se pun deasupra boabe de struguri. Aluatul rămas se întinde, se taie fâșii de 1 cm lățime și se pun deasupra tartei în formă de grilaj. Se coace 30 minute la 180 grade. 

Sote de gogonele

sote_de_gogonele_2

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 2 cepe, 2 ardei kapia

– 500 g gogonele puțin coapte

– 3-4 căței usturoi

– sare, piper, cimbru, ulei.

Prepararea: Ceapa mărunțită se înăbușă în puțin ulei, se adaugă ardeii tăiați cubulețe, se asezonează cu sare și piper. Gogonelele se crestează, se pun 1 minut în apă fierbinte, apoi se trage pielița subțire, iar pulpa se taie cubulețe. Se adaugă usturoiul feliat, cimbrul și se fierbe cca. 10 minute sub capac. Se servește cu mămăligă și friptură după plac sau ouă românești.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu