Rețeta săptămânii: Ruladă de carne cu cașcaval, șuncă și ouă

Ingrediente:

– 700 g carne tocată (se poate folosi si carne de pui)

– 1 felie mare de pâine

– 1 ceapă, 1 ou, 3 cozi de usturoi verde, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță cimbrișor, sare, piper, 1 lingură muștar, puțină untură.

Pentru umplutură:

– 200 g cașcaval afumat (neafumat)

– 4 ouă

– 150 g șuncă afumată (neafumată), puțin ulei.

Prepararea: Pâinea se înmoaie în apă călduță. Ceapa mărunțită se înăbușe în untură, cozile de usturoi se mărunțesc. Se adaugă la carnea tocată ceapa, usturoiul, pâinea stoarsă, oul, se asezonează cu sare, piper, boia și cimbrișor și se amestecă. Ouăle se fierb, se curăță și se taie rondele, cașcavalul se rade. Se pune pe masa de lucru o folie de mărimea 60×40 cm, se unge cu ulei. Se pune compoziția de carne tocată, se aplatizează cu mâna într-o foaie de cca. 2-3 mm. Se pune jumătate din cantitatea de  cașcaval, lăsând loc gol de jur împrejur, apoi șunca feliată, rondelele de ou și cașcavalul rămas. Se rulează strâns, se înfășoară în folie, se strânge la capete. Rulada se așază într-o formă de cozonac și se coace cca. 1 oră la 180 grade. Se feliază după răcire.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Postaţi un comentariu