Cremă de zahăr ars cu mere

– 1 litru de lapte

– 8 ouă

– 10 linguri de zahăr

– 2 sau 3 mere

– esenţă de rom, sare

Prepararea: Se pune într-o cratiţă mai mare cinci linguri de zahăr şi se amestecă prin mişcări circulare pentru a îmbrăca pereţii cratiţei cu caramel. Se scot sâmburii de la mere, apoi se taie felii subţiri şi se aşează pe fundul vasului. Separat într-un bol se bat ouăle cu zahărul rămas, esenţa de rom, laptele şi un pic de sare. Apoi se toarnă compoziţia obţinută în cratiţă. Se pune cratiţa într-o tavă şi se adăugă peste compoziţie puţină apă fierbinte. Se pune la cuptor pentru 30-40 de minute, până se rumeneşte bine deasupra. Crema de zahăr ars se serveşte rece, ornată cu frişcă.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu