Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 4 felii cotlet cu os

– 2 portocale

– 3-4 linguri făină, sare

– piper, cimbru

– 50 g unt

– 4 linguri ulei

– 400 g varză de Bruxxeles

– 4 morcovi.

Prepararea:  Feliile de cotlet se bat puțin cu ciocanul de bucătărie, se asezonează cu sare și piper și se dau prin făină, apoi se rumenesc pe ambele părți în uleiul fierbinte. Se presară cimbru într-o tavă termorezistentă, se pun cotletele și se așază pe fiecare câte o felie de portocală. Varza de Bruxxeles și morcovul tăiat felii mai groase se fierb 5 minute în apă cu sare, se strecoară și se pun în tavă lângă carne. Se stoarce zeama de la portocalele rămase, se toarnă peste grăsimea rămasă de la prăjirea cotletelor, se lasă să dea în clocot, apoi se adaugă untul. Sosul format se strecoară peste cotlete.  Se acoperă cu folie alimentară și se introduce în cuptor pentru 25-30 minute. În ultimele 15 minute se ia folia și se lasă la rumenit.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu