Ciorbă de creieri

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 2 creieri de porc

– 2 linguri făină

– 2 linguri unt

– 1 litru supă de oase

– 1 gălbenuș de ou

– 100 ml smântână

– frunze de pătrunjel verde, sare, piper

– 1 lămâie

– 4 felii franzelă prăjită sau crutoane.

Prepararea: Se rumenește făina în untul fierbinte. Când începe făina să facă spumă, se pun creierii curățați și opăriți în prealabil, se rumenesc bine, apoi se adaugă supa de oase fierbinte, sare și piper după gust. Se fierbe 5-10 minute, după care se pasează creierii și se trece totul prin strecurătoare.  Se face liezon din gălbenușul de ou cu smântâna și se tornă peste ciorbă. Se presară pătrunjel verde mărunțit deasupra și se lasă până ce dă un clocot, apoi se ia de pe foc. Se potrivește gustul cu zeamă de lămâie. Se servește cu franzela prăjită sau mai bine cu crutoane.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

Bucataria_logo-web

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu