Bucătăria ardelească: Deliciu cu cremă de dovleac

Deliciu cu cremă de dovleac

Ingrediente:

– 4 ouă

– 8 linguri zahăr

– 4 linguri cacao

– 2 linguri ulei

– 1 linguriță praf de copt

Pentru cremă:

– 250 g cremă mascarpone

– 250 g dovleac copt

– 120 g zahăr pudră

– jumătate de baton de vanilie

Pentru glazură:

– 120 g zahăr

– 70 g cacao

– 50 ml apă

– 20 g unt

– 1 lingură ornamente de ciocolată.

Prepararea: Se bate cu mixerul de mână la turație maximă, ouăle întregi împreună cu zahărul, până când se obține o spumă cremoasă și densă. Se adaugă uleiul și se încorporează făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao. Compoziția se împarte în două părți, o parte se întinde pe hârtia  de copt într-o tavă (aproximativ 37×27 cm). Se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Se procedează la fel cu compoziția rămasă. După răcire foile se taie în două pe lungime, obținînd astfel patru foi lunguiețe. Pentru cremă se scot semințele din batonul de vanilie, se adaugă în crema mascarpone și se freacă cu zahărul pudră, apoi se încorporează treptat câte o linguriță de dovleac copt. Crema obținută se împarte în patru părți, cu trei părți se umple foile, partea rămasă se pune deoparte. Pentru glazură praful de cacao se amestecă cu zahărul, se adaugă apa și se fierbe pe foc moderat până când sa fac bule la suprafață, apoi se trage deoparte și se amestecă și untul. Se lasă la răcit, amestecând din când în când, după care se întinde pe ultima foaie. Prăjitura se pune la rece pentru câteva ore. Înainte de servire se taie feliile și se ornează fiecare în parte cu crema rămasă și se presară ornamente de ciocolată.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română, cod catalog 19164. Poate fi procurată și de la la chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu