Sticla Turda ar putea să se transforme în parc industrial

eepurl.com

Conducerea societăţii Sticla Turda a avut astăzi o întâlnire cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan şi directorul general Tetarom SA, Viorel Găvrea.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre identificarea de soluţii concrete pentru salvarea celor 300 de locuri de muncă şi a brandului firmei turdene, aflată în dificultate financiară. S-a luat în analiză o posibilă preluăre a activelor societăţii de către Tetarom SA  şi transformarea în parc industrial.

S.C. Sticla Turda S.A se află în reorganizare judiciară din anul 2007, având în prezent un număr de 300 de salariaţi. Situaţia financiară dificilă este generată de faptul că acest operator economic are datorii faţă de creditori în cuantum de 18, 8 milioane lei. În perioada de reorganizare S.C. Sticla Turda S.A a reuşit să achite o parte din sumele datorate astfel încât, în prezent, cele două mari obligaţii financiare sunt către Direcţia Regională a Finanţelor Publice (13 milioane lei), respectiv AVAS (1, 6 milioane lei), datoria către restul creditorilor fiind achitată. Judecătorul sindic a acordat un ultim termen pentru 10 aprilie 2014, pentru când adiministratorul judiciar, în condiţiile în care va găsi o soluţie viabilă care să justifice continuarea perioadei de reorganizare a societăţii, va formula o cerere de trecere a debitoarei în faliment şi, implicit concedierea celor 300 de angajaţi.

Producţia la S.C. Sticla Turda S.A continuă, aceasta având în 2013 exporturi de 2 milioane de dolari în SUA, Germania, Spania, Franţa, Italia.

Postaţi un comentariu