Încep lucrările de extindere la Tetarom I

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii de preşedinte Vakar Istvan a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pentru extinderea parcului industrial Tetarom I.

Lucrările de modernizare şi extindere cu 16, 8 hectare vor fi realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA. Valoarea contractului se ridică la 42.131.559 lei fără TVA din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%.

„Ne bucurăm că, la doar o lună şi jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor la Parcul Industrial Tetarom IV, am reuşit să demarăm efectiv lucrările şi la Parcul Industrial Tetarom I. Potrivit contractului încheiat, constructorul va finaliza lucrările în maximum 17 luni începând de acum. Este un moment pe care îl aşteptăm cu toţii, cu atât mai mult cu cât interesul manifestat de agenţii economici dornici să se stabilească în Tetarom I este unul extrem de ridicat iar aceste noi investiţii şi locuri de muncă nou-create sunt mai mult decât binevenite”, a declarat Vakar Istvan.

În acest moment, Parcul Industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2.000 de noi locuri de muncă. În incinta Parcului Industrial există o hală multifuncţională care cuprinde 1.700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1.100 mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri. În prezent, în Tetarom I îşi desfăşoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investiţiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.  

Postaţi un comentariu