Xavier Leroux, noul director al Institutului Francez din Cluj

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Institutul Francez din Cluj-Napoca are începând cu luna aceasta un nou director care va coordona activitățile institutului, preluând astfel locul lui Benoit Bavouset, fostul director al Institutului Francez în ultimii patru ani.

Specialist  al cooperării bilaterale și multilaterale, Xavier Leroux a lucrat în cadrul Ministerului Educației din Franța, înainte de a fi atașat, în 2006, la Ambasada Franței din Kosovo, respectiv director al Alianței Franceze din Nankin (China). A absolvit Masteratul European de Guvernanță și Administrație și printre domeniile sale de interes se numără geopolitica, civilizația și cultura chineză, patrimoniul, literatura contemporană și regia de film.

„Mă bucur să revin în estul Europei și să lucrez, din nou, în acest mediu, după câțiva ani în care am intrat în contact cu civilizația și cultura chineză. Din identitatea mea face parte însă și cultura germană. Aici la Cluj mă simt ca la Viena, pare un mediu foarte familiar și voi face eforturi să învăț limba română. Predecesorii mei au colaborat cu multe festivaluri și evenimente din Cluj și evident vom continua aceste colaborări. Comunicarea între națiuni este foarte importantă pentru mine și poate voi încerca să promovez mai mult colaborarea între cinematografia franceză și cinema-ul românesc. Poate chiar să organizăm workshop-uri de film și festivaluri de scurt metraj. Aceasta va fi una dintre prioritățile mele la Cluj”, a precizat  Xavier Leroux, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, 26 septembrie.

Postaţi un comentariu