Volum despre comunicarea digitală şi impactul Noilor Media, lansat la Cluj

O carte cu o tematică originală care vizează impactul noilor tehnologii de comunicare asupra muncii ziariştilor, a structurii şi funcţionării instituţiilor de presă tradiţionale va fi lansată la Cluj-Napoca la sfârşitul săptămânii.

Volumul “Comunicarea digitală. Provocări și perspective”, apărut la editura Eikon şi semnat de Alina Nechita-Vingan, va fi prezentat de lect. univ. dr. Cristian Radu, editorul Vasile George Dâncu și Mihaela Orban, manager executiv „Transilvania Reporter”. Evenimentul va avea loc vineri, 7 martie 2014, ora 14, la sediul Radio Cluj, str. Donath nr. 160.

“Temerara abordare analitică a Alinei Nechita-Vingan sugerează, subtil şi elegant, că era digitală (individul migrator, cultura comodităţii, afilierea temporară, manipularea simbolurilor, obsesia imediatităţii, deprofesionalizarea etc.) este un fenomen tranzitoriu de proporţii privind modificarea planetară a forţelor conflictuale, a organizării sociale, a dezechilibrelor de educaţie, a suprastructurilor de control şi, esenţial, a opoziţiei eterne dintre putere, comunicare şi libertate”, precizează profesorul universitar Aurel Sasu în descrierea volumului. Cartea cuprinde şi un studiu de caz care are la bază  spaţiul mediatic clujean.

Alina Nechita-Vingan a absolvit Facultatea de Jurnalism la UBB în anul 2000. Doi ani mai târziu a obținut diploma de masterat în Comunicare Socială şi Relaţii Publice la aceeaşi universitate de prestigiu din Cluj-Napoca.

Şi-a început activitatea în media clujeană în primăvara lui ’97 şi a lucrat la instituţii de presă locale şi naţionale din toate domeniile: presă scrisă, televiziune, radio şi online. Cel mai mult i-a plăcut radioul şi a rămas fidelă lui. În prezent este redactor la Radio Cluj, unde coordonează şi activitatea în mediul online a instituţiei.

Postaţi un comentariu