Clujeanul Octavian Alin Lup, în Etapa a II-a a Secțiunii de Violoncel la Concursul Enescu

Foto: Cătălina Filip

Violoncelistul român Octavian Alin Lup se află printre cei şase tineri artiști care au fost desemnați câștigători ai Etapei a II-a a Secțiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu.

Alături de Octavian Alin Lup, doi tineri artiști din Statele Unite ale Americii, unul din Bulgaria, unul din Italia și unul din Coreea de Sud sunt câștigătorii Etapei a II-a a Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” ale cărei rezultate au fost anunțate miercuri după-amiază.

Etapa a II-a a Concursului Internațional „George Enescu”, secțiunea violoncel, s-a desfășurat în zilele de 16 și 17septembrie, la Ateneul Român. Juriul de specialitate a decis miercuri, 17 septembrie, concurenţii calificaţi pentruEtapa a II-a a Concursului: Octavian Alin Lup (România), Sarah Rommel  (Statele Unite ale Americii), Atanas Krastev (Bulgaria), Tony Rymmer(Statele Unite ale Americii), Paolo Bonomini (Italia) și Eun–Sun Hong  (Coreea de Sud).

Violoncelistul Octavian Alin Lup, în vârstă de 27 de ani este absolvent al Liceului de Muzică din Cluj și al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa profesorului Marin Cazacu. A susținut numeroase concerte și recitaluri atât în țară cât și în străinătate – Maroc, Austria, Elveția, Israel, Olanda, Franța, Ungaria, Spania. În anul 2012, a fost selectat să participe ca membru activ la master-class-urile organizate de una dintre cele mai prestigioase instituții muzicale din lume, Kronberg Academy.  În Semifinală, violoncelistul român va interpreta pentru public inclusiv o lucrare a compozitorului George Enescu – Sonata în fa minor (opus postum).

Juriul secțiunii de Violoncel a ediției 2014 a Concursului Enescu este format din Lluís Claret (președintele juriului), Marin Cazacu, Frans Helmerson și Vladimir Malinovski.

Semifinala secțiunii de violoncel se va desfăşura pe19 septembrie, iar finala Concursului, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, va avea locpe21 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Programul poate fi consultat pe site-ul Festivalului și Concursului Enescu, accesând acest link.

Semifinalele secțiunilor de Violoncel și Pian, precum și Galele Finale din cadrul Concursului Enescu vor fi transmise în direct pe site-ul http://festivalenescu.ro. Detalii suplimentare despre Concursul Enescu:

Postaţi un comentariu