VIDEO A fost lansat spotul oficial al Festivalului Internațional de Carte Transilvania

Organizatorii Festivalul Internațional de Carte Transilvania au lansat în acest weekend spotul oficial al evenimentului conceput sub deviza „De carte nu scapi”. Spotul este realizat de Sergiu Lupşe, absolvent al Universităţii de Artă şi Design Cluj.

Festivalul de Carte Transilvania, aflat la a doua ediție, a devenit în acest an un festival cu profil internaţional.

Evenimentul se va desfășura în perioada 7-12 octombrie în Piața Unirii din Cluj-Napoca. În cadrul acestuia publicul se va bucura de prezența celor mai importante edituri naționale și internaționale, de peste 150 de lansări de carte, de invitați de onoare, de întâlniri cu peste 300 de scriitori români și străini, urmate de sesiuni de autografe și lecturi publice, de recitaluri de poezie, conferințe, colocvii, concerte, expoziții de artă și ateliere de scriere creativă pentru tineri. Invitatul de onoare al festivalului va fi romancierul portughez António Lobo Antunes, nominalizat al Premiului Nobel pentru literatură.

În cadrul Festivalului Internaţional de Carte Transilvania vor mai fi prezenţi în calitate de invitați speciali Hanne Ørstavik, scriitoare norvegiană contemporană, tradusă în peste 15 limbi,  Jean Poncet, poet şi lingvist, autorul a cinci volume de poezie – dintre care unele au fost traduse în engleză, chineză, croată, română sau italiană,  Emil Chendea, cel mai mare grafician de carte din România înainte de 1989 şi Vasile Tărâţeanu, scriitor şi ziarist român din Cernăuți (Ucraina), membru al Academiei Române, autor a peste 20 de cărţi pe poezie şi publicistică.


Publicitate

Postaţi un comentariu