Trei tinere actrițe vor juriza Competiția de Scurtmetraje Comedy Cluj 2014

Foto: Diana Cavallioti
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Diana Cavallioti, Andreea Vasile și Iulia Verdeș vor juriza cele două secțiuni competiționale de scurtmetraj din cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj desfăşurat între 10 şi 19 octombrie. Cele trei tinere actrițe vor decide câștigătorii din cele 11 scurtmetraje independente și 8 producții studențești aflate în concurs.

Andreea Vasile este singura actriță din România selectată anul acesta în celebrul program Berlinale Talents din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.  Debutul său a fost marcat de apariția în serialul TV „La urgență”.A intepretat roluri în mai multe scurtmetraje studențești și nu numai, iar cel mai recent – „Vacanță la malul mării” a fost premiat anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo. Pe marele ecran, Andreea a început cu câteva roluri secundare în „Luna verde” și „Sunt o babă comunistă”.Toamna aceasta, poate fi văzută pe marele ecran în „Q.E.D.” și în „De ce eu?”, cel mai recent film semnat de Tudor Giurgiu.

Andreea Vasile

După debutul în teatru cu rolul Gertrude în “Hamlet”-ul semnat de Laszlo Bocsardi, Diana Cavallioti a jucat pe majoritatea scenelor bucureștene. În prezent, poate fi văzută pe scena teatrelor Național, Act, Godot Café, Metropolis dar și în celebrele teatre din provincie din Ploiești și Brăila. În materie de film, Diana a colaborat cu cei mai importanți regizori ai momentului precum Cristian Mungiu (“Amintiri din Epoca de Aur”), Cristi Puiu (“Aurora”) sau Anca Damian (“Întâlniri încrucișate”). În 2010 a fost nominalizată la Premiile Gopo pentru cel mai bun rol secundar și pentru premiul “Tânără Speranță”. Apariția în serialul difuzat de ProTV “O săptămânâ nebună” alături de Horațiu Mălăele, Tora Vasilescu și Mihai Constantin i-a adus succesul de public la nivel național.

Foto: Iulia Verdeş

Foto: Iulia Verdeş

La numai 18 ani, Iulia Verdeș debutează în cinema în rolul principal din lungmetrajul „Elevator” , producție independentă premiată la Karlovy Vary Fresh Film Fest 2008 și la TIFF 2008 (cel mai bun debut). În timpul studiilor din cadrul UNATC, Iulia participă la cele mai importante workshop-uri de actorie de pe continentul american și nu numai, printre care: The Acting Corps (Hollywood), Sarajevo Talent Campus, Nisi Masa sau Generation Campus Moscova. Este cunoscută publicului larg pentru aparițiile în reclame dar și pentru rolurile din serialele TV „În derivă”, „Om bogat, om sărac”, „Pariu cu viața”. Experiența sa diversificată din teatru și televiziune îi oferă șansa de a fi remarcată de producătorii străini veniți în România. Colaborează cu celebrul Terry Gilliam pentru lungmetrajul „The Zero Theorem” și are apariții în producția daneză „KTO” semnată de Manyar Parwani, precum și în „A Good Man” regizat de Keoni Waxman și produs de Steven Seagal.

11 producții independente de scurtmetraj și 8 studențești intră în cursa pentru cele două trofee Comedy Cluj. Competiția scurtmetrajelor internaționale prezintă povești din Italia, Cipru, Canada, Norvegia, Austria, Franța, Germania și Grecia. Vizita unui tânăr la psiholog în încercarea de a-și îmbunătăți viața, cinci moduri de a muri, asaltarea armată îintr-o măcelărie, psihanalizarea relației dintre un om și o găină, prima zi de lucru într-o primărie, încercarea unui hoț de a-și câștiga existența, încurcătura produsă de pierderea actului de identitate sau viața de după moarte a unui bărbat de 42 ani sunt doar câteva dintre comediile pe care publicul le poate descoperi în Competiţia Internațională de Scurtmetraj.

Comedy Cluj acordă o atenție deosebită și scurtmetrajelor studențești. Selecția 2014 prezintă 8 povești din Germania, Ucraina, Elveția, Belgia, Rusia și Franța, filme selecționate în prestigioase competiții internaționale: „Studii asupra insteriei”, „Abonatul”, „Bursa de valori” sau „Jaful” sunt doar câteva dintre ele.

Postaţi un comentariu