Spectacole de Operă din Milano şi Paris, transmise live pentru clujeni

Foto: www.operadeparis.fr

Cinema Victoria le pregătește clujenilor o surpriză de proporții prin transmiterea live, prin satelit a spectacolele care deschid stagiunea 2013-2014 de la Scala din Milano și Opera Națională din Paris. Clujenii vor putea astfel trăi emoțiile unor asemenea producții alături de spectatorii din sală, de la Milano sau Paris.

Transmisiunea de la Milano a Traviatei, care deschide noul sezon pentru Scala din Milano, se va realiza sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00. Data de 7 decembrie este tradițională pentru începerea noii stagiuni la Scala, deoarece atunci este sărbătorit sfântul Ambrosie, ocrotitorul orașului Milano. Opera aleasă are, la rândul său, o semnificație aparte: este anul Verdi, iar Scala a ales să-l celebreze pe maestrul liric italian montând opera sa favorită.

Din distribuție fac parte soprana germană Diana Damrau (Violetta), tenorul polonez Piotr Beczala(Alfredo), baritonul sârb Željko Lučić (Giorgio). Bagheta dirijorală îi aparţine italianului Daniele Gatti, iar regia este semnată de regizorul rus Dmitri Tcherniakov.

Baletul în trei acte „Frumoasa din pădurea adormită”, care deschide stagiunea Operei Naționale din Paris, va putea fi vizionat în direct luni, 16 decembrie, de la ora 20.30, tot la Cinema Victoria. Pentru cele două transmisii în directe, prețul unui bilet este de 40 de lei.

Postaţi un comentariu