Spectacol inspirat din tragedia de pe Lacul Tarniţa, în premieră la Teatrul Naţional Târgu Mureş

Foto: visitclujnapoca.ro
eepurl.com

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional din Târgu Mureş a anunţat, vineri, punerea în scenă a premierei piesei „Punct triplu”,  de  Bogdan Georgescu, spectacol inspirat din tragedia de anul trecut, de pe Lacul Tarniţa din judeţul Cluj, când un tată şi-a înecat cei doi copii, iar apoi s-a sinucis, potrivit Agerpres.

Regizorul Bogdan Georgescu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că piesa pe care o pune în scenă la Târgu Mureş este o „construcţie ficţională” care porneşte de la un caz real, al cărei scop fiind acela de a înţelege contextul în care un astfel de gest a fost posibil, dar şi reacţia comunităţii.

Din acest motiv, Bogdan Georgescu a spus că, la sfârşitul premierei, programată în data de 1 octombrie, vor avea loc şi discuţii cu publicul.

„Este important să provoci lumea să-şi pună întrebări. Cam cât de uşor fiecare dintre noi ar putea să ajungă într-o astfel de situaţie, cât de fină e limita aceasta, între a face sau a nu face”, a spus Georgescu.

Consultantul artistic al Teatrului Naţional Târgu Mureş, regizorul Alina Nelega, a declarat că premiera spectacolului „Punct triplu” este o coproducţie a naţionalului târgumureşean şi Colectiv A din Cluj-Napoca, finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Conducerea teatrului susţine că ‘Punct triplu’ este un proiect de observaţie socială şi artă activă, care îşi propune să exploreze mutaţiile sociale contemporane, raportul bărbat – femeie şi ‘conceptul de familie în dinamica socială’ a începutului mileniului trei.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ion Vântu, Katalin Berekméri, Elena Purea, Mihaela Mihai, Csaba Ciugulitu şi Andrei Chiran.

Actorul Ion Vântu, care va juca rolul tatălui ce şi-a înecat copiii, a declarat în timpul conferinţei de presă, că acest caz l-a impresionat profund, mai ales că a trecut printr-un divorţ şi a fost îndepărtat de copii.El a afirmat că poate „şi din acest punct de vedere, nu poate nici să condamne personajul pe care îl interpretează, dar nici să îl apere”.

După reprezentaţiile de la Târgu Mureş, „Punct triplu” va fi jucat la Cluj Napoca, în cadrul Liniei de Producţie a Fabricii de Pensule din Cluj-Napoca, în 16 şi 17 octombrie, precum şi în cadrul Festivalului Internaţional Temps D’Images, în 15 noiembrie.

Postaţi un comentariu