Proiecţia filmului „Enough Said”, în regia lui Nicole Holofcener, va deschide Festivalul „Comedy Cluj”

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Proiecţia lungmetrajului „Enough Said”, în regia lui Nicole Holofcener, va deschide Festivalul Internaţional de Film „Comedy Cluj”, în 11 octombrie, la Cinematograful „Florin Piersic”.

La festival vor rula peste 100 de filme din 35 de ţări. Programul „Comedy Cluj” include întâlniri cu cineaşti şi actori români şi străini, ateliere de lucru, spectacole de teatru şi expoziţii. Unul dintre evenimentele de neratat de la festival este spectacolul cu piesa „D’ale Carnavalului” de Ion Luca Caragiale, pus în scenă de regizorul Silviu Purcărete la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, care va fi prezentat publicului clujean pe 16 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Pentru competiţia din acest an a celor mai bune lungmetraje au fost selecţionate zece filme din opt ţări ale lumii.

Actriţa Oana Pellea va fi distinsă la festival cu Premiul de Excelenţă. Aceeaşi distincţie va fi conferită, post-mortem, celebrului actor Amza Pellea (1931 – 1983), tatăl actriţei Oana Pellea, creatorul şi interpretul personajului Nea Mărin, care i-a evidenţiat talentul excepţional de interpret de comedie.

Cel mai mare festival tematic dedicat filmului de comedie din Europa, ajuns anul acesta la a cincea ediţie, se va desfăşura la Cluj-Napoca între 11 şi 20 octombrie.

Postaţi un comentariu