Prima zi de Jazz in the Park: muzică braziliană şi un duet inedit

Luz Azul va concerta la Cluj în 4 iulie, de la ora 19.00/Foto: www.luzazul.rs

Festivalul care aduce muzica bună în parcurile din oraş se pregătește intens pentru ediția a doua. Desfăşurat în Parcul Central din Cluj între 4 și 6 iulie, Jazz in the Park va debuta vineri, 4 iulie, cu un concert susținut vineri de către Luz Azul, trupă de bossa nova. Acestra le vor urma Teodora Enache și Lars Danielsson, un duet inedit, așteptat intens de jazziști.

Luz Azul este o trupă de bossa nova din Belgrad, Serbia, fondată în 2010, al cărei repertoriu cuprinde muzică braziliană. Trupa este formată din Tijana Krstić – vocal şi flaut, Djordje Bajić – chitară, Darko Golić –bass, Mauro Mascioli – tenor saxofon, Miloš Milosavljević – tobe. Membrii formaţiei sunt muzicieni profesionişti şi interpreţi de muzică clasică sau jazz, reuniţi de aceeaşi pasiune: interesul pentru stilul de viaţă brazilian şi sensbilitatea pentru muzica braziliană, în princicpal pentru Bossa Nova şi Samba dar şi pentru genuri precum Baião, Chorinho, Forró.

Foto: www.transilvaniajazzfestival.com

Foto: www.transilvaniajazzfestival.com

Cu o carieră muzicală de peste 20 de ani, Teodora Enache este unul dintre cele mai importante nume ale jazz-ului românesc. A cântat la toate festivalurile importante de jazz din țară, iar concertele sale au ajuns în Italia, Germania, Franța, Elveția, Austria, Ungaria și SUA. A colaborat cu Johnny Răducanu, Stanley Jordan, Les Paul, Teodosii Spasov, Liviu Butoi, Darius Brubeck, Balasz Berkes și alți artiști apreciați, iar muzica sa se regăsește în cele 11 albume lansate. În 2011 și-a lansat ultimul proiect, Aisha, ce prezintă drumul redescoperirii de sine.

Lars Danielsson va cânta în duet la Jazz in the Park cu Teodora Enache la ora 20.30/Foto: www.wikipedia.org

Lars Danielsson va cânta în duet la Jazz in the Park cu Teodora Enache la ora 20.30/Foto: www.wikipedia.org

Lars Danielsson este un muzician suedez care face furori la contrabas, ca dirijor și compozitor deopotrivă. A studiat la Conservatorul din Gotteburg, iar în 1985 a format Cvartetul Lars Danielsson, din care mai fac parte saxofonistul Dave Liebman, pianistul Bobo Stenson și tobarul Jon Christensen și cu care a lansat opt albume. A colaborat la diverse proiecte muzicale, cântând împreună cu John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Billy Hart, Charles Lloyd, Terri Lyne Carrington, Leszek Możdżer, Joey Calderazzo, Gino Vannelli și Dave Kikoski.

Din programul zilei de vineri, la Jazz in the Park, mai face parte, de la ora 22.15, concertul trupei Jazzybirds. Înfiinţată în 2011, trupa este formată din András Szép – pian, Attila Antal – bass, Domokos Csergő – tobe,  Yolanda Covacinschi –  voce,  Zoltán Réman – saxofon.

Postaţi un comentariu