Planetariul mobil revine la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. 1500 de rezervări au fost făcute până în prezent

Foto: Dan Bodea

După succesul  pe care l-a înregistrat anul trecut, când mii de copii „au călătorit” printre stelele și planetele Sistemului nostru Solar,  Planetariul mobil adus de Asociația Astronimică Pluto, va reveni în perioada 9-18 martie la Muzeul Etnografic al Transilvaniei cu o nouă serie de spectacole dedicate în special copiilor. De data aceasta, spectacolul va fi completat cu informații despre Galileo Galilei, părintele științei moderne și despre Curiosity, roverul Agenției Spațiale Americane (NASA) care în prezent se află în misiune de explorare pe planeta Marte. „Vrem să aducem în actualitate modul în care au evoluat lucrurile în domeniul explorării spațiale și făcând referire la Curiosity sperăm să oferim o nouă perspectivă pentru cei care nu sunt familiarizați cu această etapă a evoluției noastre. Până la urmă oamenii și-au propus să ajungă pe Marte în 2030 și, ca urmare, cu atât mai mult sperăm să stârnim interesul cu acest spectacol”, a precizat pentru Transilvania Reporter Adrian Filpișan, reprezentant al Asociației Astronomice Pluto. Acesta a mai spus că speră ca planetariul să stârnească și interesul adevăraților pasionați, nu doar a participanților care vor merge din simplă curiozitate. Cu toate acestea, sunt așteptați toți clujenii care sunt atrași de tainele spațiului cosmic.

Potrivit reprezentantului asociației, peste 1500 de rezervări au fost făcute până în acest moment.  Demonstrațiile vor fi realizate între orele 9.00-18.00, durata unui spectacol fiind de aproximativ 45 de minute. Prețul unui bilet este de 11 lei și include și vizitarea Muzeului.

Rezervări sau programări pot fi făcute la adresa de mail contact@planetariumobil.ro sau în limita locurilor disponibile cu 15 minute înainte de începerea spectacolului.

Citiți mai multe despre Planetariul Mobil și despre experiența ediției trecute a spectacolului astronomic, în articolul următor:

Planetariul Mobil a revenit la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Organizatorii trebuie să facă față celor 4000 de rezervări

Postaţi un comentariu