Maraton de citit, reduceri şi intrare pe bază de carte la Grădina Botanică, de Ziua Internaţională a Cărţii

Foto: Dan Bodea

Ziua Internaţională a Cărţii, celebrată anual în data de 23 aprilie, este sărbătorită şi la Cluj prin câteva evenimente organizate în librării şi nu numai.

Librăriile Humanitas şi Booktopia.ro îi invită pe cititori la “Maratonul de citit. Tu citeşti – şi noi donăm!” . Pentru fiecare participant la maraton, librăriile dăruiesc o carte cuiva care are nevoie de ea. “Tot ce trebuie să faci este să vii miercuri, 23 aprilie, la Librăria Humanitas Cluj și să citeşti un fragment dintr-o carte pe care o consideri importantă – şi ţii morţiş s-o împarţi cu ceilalţi. Şi mai e ceva: pe 23 aprilie, tu faci programul librăriei. Înscrie-te la Maratonul de citit, cheamă-ţi prietenii şi stăm până-n noapte să ascultăm fragmente din cărţile tale preferate. Dacă te înscrii pe www.booktopia.ro la maraton primeşti 20% la toate cărţile din librărie. Cu alte cuvinte, cu cât se citeşte mai mult, cu atât prelungim reducerea pentru toţi cei care ne trec pragul. Pregătim multe alte surprize şi invitaţi de seamă în fiecare librărie Humanitas”, transmite Librăria Humanitas Cluj.

De Ziua Internaţională a Cărţii şi Librăria Book Corner-Librarium îi aşteaptă pe clujeni cu cele mai mari reduceri. Miercuri, Book Corner Librarium și Librarium Universității vor fi deschise toată ziua și aproape toată noaptea, iar cititorii sunt aşteptaţi cu reduceri între 10 şi 30%, în funcţie de numărul de cărţi pe care le achiziţionează.

Totodată, miercuri, 23 aprilie, intrarea la Grădina Botanică “Alexandru Borza” se face pe baza unei cărţi astfel încât toţi vizitatorii care au la ei o carte vor avea acces gratuit.

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie. În această zi s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d’Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness, Vladimir Nabokov şi Maurice Druon.

Capitala mondială a Cărţii în 2014 a fost ales oraşul Port Harcourt din sudul Nigeriei, motivaţia comitetului de selecţie alcătuit din reprezentanţi ai celor trei principale asociaţii internaţionale ale cărţii şi ai UNESCO fiind „calitatea programului său, îndeosebi pentru importanţa activităţilor destinate tinerilor şi impactul acestui program asupra îmbunătăţirii culturii cărţii, lecturii, scrisului şi editării în Nigeria şi influenţa asupra nivelului alfabetizării din acestă ţară”. Erevan a fost oraşul selectat pentru 2012 şi Bangkok, pentru 2013.

Postaţi un comentariu