Lansare de carte: “Sushi” de Gabriel Bota, la Librarium Univesităţii

Vineri, 13 iunie 2014, orele 18.00, la Librăria „Librarium Universității” (Str. Universității nr. 1, Cluj-Napoca), va avea loc lansarea volumului “Sushi” de Gabriel Bota cu o Prefață de Ioan Es. Pop, apărut la Editura Eikon. Evenimentul va fi prezentat de Vasile Sebastian Dâncu, Ion Mureșan, Valentin Derevlean și Vianu Mureșan.

Gabriel Bota s-a născut la 13 aprilie 1982. Absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi masterat în Sociologie politică. Volume de poezie: Diavoli în rai, 1999, Editura Sigma Plus, nu mă numesc Eu!, 2012, Editura Eikon. „În poezie, Gabriel Bota se află acasă: nu forţează, nu face jocuri gratuite, evită stridenţele. Poezia lui se dezvoltă natural, departe de experimentalismele şi exhibiţionismele pe care le practică unii dintre colegii săi de generaţie, ceea ce înseamnă că Gabriel Bota nu se află în căutarea unei căi poetice proprii, ci este chiar pe acea cale”, precizează Ioan Es. Pop în prezentarea cărţii.

„Poezia lui Gabriel Bota vrea să îndrepte proasta întocmire a vieţii: imediat ce-ţi dai seama că trăieşti propria-ţi viaţă, nu mai trăieşti propria-ţi viaţă, ci doar o reflectare înşelătoare… Şansa ta este să-ţi trăieşti viaţa prin alţii, care te trăiesc, şi care, la rândul lor, nu se trăiesc pe ei, te trăiesc pe tine. Părerea mea sinceră este că sushi este o carte de „bun-rămas”: ne luăm la revedere de la Gabriel Bota şi îi spunem „bun venit” Poetului Gabriel Bota”, precizează Ion Mureșan.

Postaţi un comentariu