Jazz in the Park revine la Cluj în primul weekend din iulie

Foto: Dan Bodea

Mélanie Pain, Luz Azul, Moonlight Breakfast și Jazzybirds sunt primele nume anunțate de organizatori pentru cea de-a doua ediție a festivalului Jazz in the Park. Alături de concerte, participanții la festival vor avea parte și de alte evenimente culturale.

Organizatorii Jazz in the Park pregătesc de ediția cu numărul doi, care se va desfășura în perioada 4-6 iulie Primul cap de afiș anunțat este Mélanie Pain (solista trupei Nouvelle Vague), care va concerta în sala Operei Maghiare din Cluj-Napoca, în cadrul unui concert. „Prin aducerea Melaniei Pain pentru prima dată la Cluj-Napoca extindem festivalul în spații vecine Parcului Central, așa cum este Opera Maghiară, o sală cu o acustică deosebită și care întrunește condițiile exigente ale artistei. Ca o excepție de la evenimentele festivalului, unde accesul este gratuit, capacitatea limitată a sălii ne-a determinat să introducem la acest concert accesul pe bază de bilet”, a explicat Alin Vaida, directorul festivalului. Biletele se vor pune în vânzare din 1 mai, prin biletmaster.ro și la sediul Operei Maghiare.Mélanie a mai concertat în România la București, Timișoara și Alba-Iulia și ajunge acum pentru prima dată la Cluj.

Organizatorii au anunțat și primii invitați confirmați pentru scena din Parcul Central, unde accesul va fi gratuit: Luz Azul, Moonlight Breakfast și Jazzybirds. Alături de Moonlight Breakfast vor veni și cei de la Les Ateliers Nomad, care vor realiza un spectacol cu efecte vizuale ce va îmbogăți reprezentația muzicală.

La Jazz in the Park vor cânta și clujenii de la Jazzybirds, trupă înființată în 2011 și formată din András Szép la pian, Attila Antal la contrabas, Domokos Csergő la tobe, Yolanda Covacinschi (voce) și Zoltán Réman la saxofon. „Vom avea aproximativ 20 de trupe și artiști care să însuflețească Parcul Central pe perioada celor trei zile de festival. Spectatorilor le pregătim activități diverse pentru toată ziua, astfel încât să vină aici să-și bea cafeaua de dimineață și să plece acasă doar după căderea întunericului. Pentru că anul trecut vremea a fost capricioasă, pregătim și alternative pentru ca festivalul să se desfășoare în condiții excelente și în caz de ploaie”, a mai declarat Alin Vaida.

Prima ediție a festivalului Jazz in the Park s-a desfășurat în perioada 21-23 iunie în Parcul Central Cluj. Miile de participanți au asistat la concerte instalați confortabil în hamac ori așezați pe iarbă, au vizitat târgurile vintage, de carte și antichități și nu s-au dat bătuți nici în fața vremii capricioase. Printre artiștii care au concertat s-au numărat Otros Aires, Waldeck, Byron, Maria Răducanu, Big Dimm A’Band, Cobzality, Gabriela Costa și Alex Man, Alex Mușat&White Blues și Anne&band, alături de surprizele Răzvan Suma (violoncel), Bogdan Vaida (pian) și Magda Puskas (folk).

Postaţi un comentariu