FOTO Electric Castle, Ziua Zero: Petrecere ca „pe vremuri” cu Mirabela Dauer și Corina Chiriac

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Festivalul Electric Castle, a cincea ediție, a debutat miercuri cu un show special în Ziua Zero a evenimentului, dedicat muzicii anilor ’70-’90 prin care organizatorii le-au oferit primilor veniți la festival o reîntoarcere în timp, în vremea când muzica ușoară românească răsuna în discotecile din întreaga țară.

Protagonistele show-ului de miercuri seara au fost Mirabela Dauer și Corina Chiriac, două dintre cele mai reprezentative voci ale deceniilor trecute. Show-ul celor două artiste a avut loc în Hangar, o nouă scenă a festivalului unde în zilele care urmează vor concerta și alți artiști precum Satellites, Sohn, Slaves, Luna Amară, Tommy Cash, The Mono Jacks, sau Youngr. Ziua Zero este o zi în plus de distracție propusă participanților de organizatorii EC încă din cadrul ediției trecute. Până anul trecut, „Ziua Zero” aparținea exclusiv organizatorilor, care testau toate sistemele din festival și realizau ultimele pregătiri. Din 2016, precum și anul acesta, accesul a fost asigurat pentru toți cei care și-au achiziționat abonamente la festival. Decizia a fost luată pentru a implica și cele câteva mii de oameni care, an de an, preferă să fie prezenți la castel cu o zi înaintea deschiderii oficiale, pentru a-și ridica brățările de festival sau pentru a se instala în zona de camping. 

Potrivit organizatorilor, 21.000 de persoane au fost prezente la castelul Bannfy din Bonțida în Ziua Zero a Festivalului. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Fotoliul din odaie”, „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Morărița”, sau „Ioane, Ioane” au fost doar câteva dintre hiturile pe care Mirabela Dauer le-a adus în fața publicului într-un recital care abia i-a lăsat pe energicii spectatori să își tragă răsuflarea. Artista a fost aplaudată cu entuziasm după fiecare piesă interpretată și a încheiat recitalul în lacrimi de fericire. Show-ul Mirabelei Dauer a fost urmat de cel al Corinei Chiriac cu șlagăre precum „Ce mică-i vacanța mare” sau „Rața” care au răsunat în plină noapte. 

Festivalul Eelectric Castle, desfășurat în perioada 12-16 iulie, la Castelul Bannfy din localitatea clujeană Bonțida, începe oficial astăzi, 13 iulie, zi în care sunt așteptați mii de participanți. 

Citiți și:

 Să înceapă Electric Castle: „O fi gălăgie, dar cinci zile nu moare nimeni. Mai faci și un leu”

Electric Castle 2017 înseamnă o suprafață de 220.000 de metri pătrați și sute de artiști care vor urca pe cele 9 scene ale festivalului. Scena principală, cu o deschidere de 80 de metri liniari, va oferi vizibilitate maximă publicului datorită unui ecran LED de 600 de metri pătrați, la rezoluție 8K. Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle și-a obișnuit fanii îi include în acest an îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy și care, anul acesta, a ieșit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelațiile momentului în indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferică dar și pentru spectacolul pe care îl creează pe scenă, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus și mulți alții. Mai multe informații despre artiștii și evenimentele programate în acest an la Electric Castle sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului.

Mai jos vă prezentăm o galerie foto realizată în Ziua Zero a Festivalului Electric Castle. Fotograf: Dan Bodea

Postaţi un comentariu