„Dheepan”, filmul premiat cu Palme d’or la Cannes, deschide Festivalul de Film Francez

Secvență din filmul Dheepan

A 19-a ediție a Festivalului de Film Francez, organizat de Institutul Francez din România, se va desfășura la Cluj, la Cinema Victoria, în perioada 29 octombrie-1 noiembrie. De asemenea, evenimentul are loc între 26 octombrie și 8 noiembrie în alte 7 orașe din țară: București, Iași, Timișoara, Constanța, Brașov, Buzău și Sibiu.

Pe lângă secţiunile obișnuite ale edițiilor anterioare, Panorama și Competiția Tineri Regizori, festivalul de anul acesta include atât evenimente speciale, precum Nopțile Albe ale Thrillerului Francez, cât şi o „săptămână” realizată în colaborare cu Cahiers du Cinéma, una dintre cele mai celebre reviste de critică de film.

Conform comunicatului transmis presei, actuala ediţie își propune o introspecție în ”Filmul Noir” sau ”Thriller”, film caracterizat printr-o atmosferă de anxietate și intrigă polițistă, dar și o parcurgere a istoriei cinematografiei franceze. La Cluj, de Halloween, publicul va putea savura suspansul thrillerului francez alături de proiecții speciale, precum Alphaville de Jean-Luc Godard (anii’60), Vivement dimanche ! de François Truffaut (anii’80) sau La Chambre Bleue de Mathieu Amalric (2014).

Festivalul va prezenta 7 premiere promiţătoare în secțiunea Competiție unde spectatorii vor putea vota filmul preferat. Proiecția câştigătoare la categoria Premiul publicului va fi distribuită ulterior în cinematografele din România.

În cadrul secțiunii Panorama se vor putea descoperi sau redescoperi filmele emblematice ale cinematografiei franceze contemporane, creaţii recente apreciate atât de public, cât și de critici, recompensate cu prestigioase premii internaționale.

Festivalul de Film Francez va debuta la Cluj cu „Dheepan”, filmul reputatului Jacques Audiard, premiat cu Palme d’or la Cannes 2015.

Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.

program

Bilete: 10 lei; 8 lei pentru studenți, elevi, pensionari
Abonament festival : 50 lei pentru 10 intrări
Abonament noir, special Halloween : 28 lei (4+1 intrări)

Postaţi un comentariu