Cristi Minculescu, înaintea concertului de la Cluj: Dacă nu era Nuţu Olteanu, lumea nu ar fi aflat de mine în ’80 când am debutat

Foto: Cristina Beligăr
eepurl.com

Fanii muzicii rock de calitate, pentru care Nuţu Olteanu şi Cristi Minculescu reprezintă două nume de referință în muzica românească vor avea ocazia să îi asculte pe aceeaşi scenă într-un prim concert din seria evenimentelor Rock’n Cluj.

Nuţu Olteanu se află la Cluj după mai bine de zece ani, ultima oară cântând cu Holograf în turneul de promovare al albumului „Pur şi simplu”. „Acest proiect şi faptul că sunt împreună cu Cristi este foarte important. Cristi a reprezentat întotdeauna pentru mine cel mai «rock» tip cu care am cântat. Între noi a fost şi va rămâne un fel de magie. Când ne urcăm noi pe scenă se întâmplă ceva care nu ţine de tehnică sau de cât de bine sau prost cânţi”, a declarat Nuţu Olteanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Nuțu Olteanu, fondator al formației Iris, compozitor și chitarist solo în epoca de glorie din anii ’80, s-a stabilit în Suedia la începutul anilor ’90, dar a avut apariții și pe scenele din România, ca „guest musician”, alături de Holograf, unde a cântat după ce a părăsit trupa Iris.Ideea reunirii celor doi muzicieni de excepție s-a materializat la insinstențele Fundației Phoenix, care îl reprezintă pe Cristi Minculescu. Pentru noul proiect, lor li s-au alăturat doi muzicieni suedezi, Anders Diephuis și Ken Sundberg. Repertoriul reunește piese consacrate de trupa Iris și reașteptate de fani – „Trenul fără naș”, „Pe ape”, „Doar pentru voi”, „Lumina zilei”, „Noaptea”, „Strada ta”, „Cei ce vor fi”, „Baby”. Totodată fanii vor putea asculta preluări din repertoriul unor trupe precum AC/DC, Bad Company, Whitesnake și Led Zeppelin.

Foto: Cristina Beligăr

Foto: Cristina Beligăr

„În seara aceasta veţi asculta şase piese, pe care trei le cânt eu, şi alte trei le cântă colegul meu Ken. Lucrăm intens la un album şi avem ca în tinereţe o sală de repetiţii. Avem şi echipament care ne permite să înregistrăm . În viitorul cel mai apropiat, Cristi va veni în Suedia pentru a asculta materialul nostru şi pentru a se decide asupra cântecelor pe care doreşte să le interpreteze”, a mai spus Nuţu Olteanu.

Evenimentul Rock’n Cluj, susținut de Cristi Minculescu & Nuțu Olteanu Supergrup este organizat de Clujulcultural.ro și RB Events.Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, începând cu ora 19:00, iar în deschidere va concerta trupa clujeană C.A.S.H.

Stabilit în prezent în Germania, la Regensburg, după părăsirea trupei Iris, al cărei solist a fost o perioadă îndelungată, Cristi Minculescu a rămas deschis colaborărilor artistice și contactului cu numeroşii săi fani.

„Mă aştept ca oamenii să vină la rock, nu doar pentru că eu am făcut parte din Iris”, Cristi Minculescu

Concertul Rock’n Cluj este o revenire emoțională, Cristi Minculescu susținându-și ultimul concert alături de formația Iris la festivalul Barock de la Castelul Banffy, din localitatea clujeană Bonțida, într-un concert ce marca, în 2012, 35 de ani de activitate. „Pentru mine Clujul este un oraş foarte special şi le mulţumesc tuturor celor vor veni să ne asculte. Acum suntem la început de drum cu acest proiect şi în măsura în care vom evolua, veţi afla şi alte informaţii. Suntem la Cluj în nişte vremuri în care nu se mai mişcă nimic la niciun nivel social, din păcate. Este epoca post-comunistă şi la capitalismul ăsta de cumetrie e păcat că trece foarte greu, sau nu trece deloc. Nu vedeţi ce se întâmplă?Spuneţi-mi şi mie un artist român care cântă cu bilete, singur, la Sala Polivalentă. Lumea nu are bani să meargă la concerte, deşi ar vrea”, a precizat Cristi Minculescu. Solistul a adăugat că este dezamăgit de mentalitatea din România, insistând asupra condiţiilor dezamăgitoare din spitalele româneşti, faţă de cele din Germania. „Eu nu mi-am ales nici părinţii, nici destinul geografic, dar aşa a fost să fie, să mă mut dincolo. Problema nu este să te adaptezi, ci să te poţi rupe de aici”, a spus Cristi Minculescu.

„Chiar de ziua mea, când făceam 22 de ani, Nuţu mi-a întins o mână chiar dacă ştia că va pleca la Roşu şi Neagră. Eu am intrat în circuitul Iris, datorită lui, care m-a primit. Acum, după zeci de ani vreau să mă revanşez şi de-asta sunt lângă el. Îi mulţumesc şi acum, pentru că dacă nu era el şi ceilalţi colegi nu ar fi aflat lumea de mine atunci în februarie 1980, când am debutat”, Cristi Minculescu

Postaţi un comentariu