Conservatorul şef al Muzeului Luvru din Paris conferenţiază la Cluj despre criza culturii contemporane

Conferinţa cu titlul "Criza culturii contemporane" este programată la Muzeul de Artă în data de doi octombrie/Foto: qmagazine.ro
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Conservatorul şef al Muzeului Luvru din Paris va susţine la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca o conferinţă în cadrul programului „Lecţie deschisă”. Astfel, în data de 2 octombrie, de la ora 18.00, Régis Michel va vorbi despre Criza culturii contemporane, eveniment urmat de o masă rotundă focalizată asupra crizei muzeelor, a crizei artei contemporane şi cea a culturii publice. Intrarea este liberă pentru toţi participanţii care doresc să ia parte la dezbatere.

Régis Michel este cercetător asociat al Institutului Naţional de Istoria Artei (INHA) şi profesor la Universitatea Publică a Elveţiei Italiene (USI). Lucrările sale se ocupă de cultura vizuală a modernităţii, de antropologia critică a artei occidentale şi de artele corpului. A conceput împreună cu Françoise Viatte seria de expoziţii Parti-pris la Muzeul Luvru invitând personalităţi ale lumii culturale ca Jacques Derrida, Julia Kristeva, Peter Greenaway sau Jean Starobinski să realizeze expoziţii cu lucrări din patrimoniul acestui muzeu. Este autorul unei ample expoziţii dedicată artei video contemporane „Ochiul-ecran. O sută de video-uri pentru regândirea lumii” realizată la Casino Luxembourg.

Programul „Lecţie deschisă” al Muzeului de Artă Cluj-Napoca îşi propune să prezinte în cadrul unor conferinţe problematica specifică artelor plastice, interferenţa acestora cu celelalte arte, experienţe artistice şi cercetări recente la nivelul teoriei şi istoriei artei, publicul fiind invitat să intervină cu propriile observaţii şi întrebări referitoare la conţinutul conferinţei.

Postaţi un comentariu