Centrul Cultural German din Cluj are un nou director

Ingo Tegge și Fabian Mühlthaler/Foto arhivă: Dan Bodea

Începând cu luna martie, Ingo Tegge este noul director al Centrului Cultural German Cluj-Napoca, înlocuindu-l pe Fabian Mühlthaler care a condus instituția în ultimii cinci ani și jumătate.

Pe lângă proiectele consacrate ale Centrului Cultural, cum este Clujotronic, pe care dorește să le continue, Ingo Tegge își dorește să aducă formate și subiecte noi, precum proiecte pe tema subcultură, graffiti, literatură și slam poetry. De asemenea, își propune să aprofundeze dialogul între cultură și economie, între Centrul Cultural și vechii săi parteneri, dar și să atragă noi parteneri și susținători. Calitatea cursurilor de germană rămâne o prioritate a instituției iar Ingo Tegge plănuiește să dezvolte oferta bibliotecii cu noi medii digitale.

„Sarcina și pasiunea noastră, a Centrului Cultural German, este de a dezvolta și susține schimbul cultural intens între Cluj-Napoca și Germania. Prin cursurile, biblioteca și oferta noastră culturală suntem prezenți pe scena culturală clujeană de peste 20 de ani. Dorința mea este să cresc în continuare vizibilitatea Centrului Cultural și să ofer publicului evenimente actuale, captivante și cât se poate de neobișnuite, un loc unde să găsească cursuri de limbă de cea mai bună calitate, precum și informații complete despre Germania. Vom pune mult accentul pe formate precum workshop-uri și master class-uri, pentru a crea un schimb cultural profund și sustenabil între actorii culturali români și germani”, a precizat Ingo Tegge, conform comunicatului transmis presei.

Citiți mai multe despre intențiile pe care le are noul director al Centrului Cultural German din Cluj într-un articol publicat de Transilvania Reporter în luna noiembrie a anului trecut:

Ingo Tegge, noul director al Centrului Cultural German din Cluj

Ingo Tegge1Ingo Tegge s-a născut și a crescut în Bremen, Germania, și a studiat Literatură Germană în Berlin. Activitatea în domeniul cultural i-a stârnit interesul imediat după ce și-a încheiat studiile, astfel a lucrat mai bine de doi ani la Institutele Goethe din Africa de Sud și Nigeria, unde a acumulat o experiență vastă în managementul cultural. Fiind foarte pasionat de călătorii și culturi străine, Ingo Tegge a făcut o călătorie în jurul lumii după perioada petrecută în Africa. Apoi și-a început cariera în consultanță la o firmă din Stuttgart, unde a acumulat experiență în domeniul economic și organizatoric, dar nu a renunțat la pasiunea sa pentru cultură și a aplicat pentru postul de director al Centrului Cultural German din Cluj. Orașul l-a cucerit îndată, după cum el însuși povestește: „Din primele zile, Clujul mi-a făcut impresia unui oraș deschis, prosper, cu o bogată ofertă culturală. Faptul că oamenii sunt atât de prietenoși mi-a făcut adaptarea și mai ușoară și mă bucur nespus să pot trăi acum aici, în inima Transilvaniei.”

Postaţi un comentariu