Ada Milea și Alexander Bălănescu deschid stagiunea Teatrului Național din Cluj

Foto: Nicu Cherciu
eepurl.com

Teatrul Național din Cluj a anunțat marți numele spectacolului care va deschide stagiunea în această toamnă. Este vorba despre spectacolul-concert „God’s playground” cu interpreta și compozitoarea Ada Milea și violonistul Alexander Bălănescu, programat în data de 30 august, de la ora 19.00.

Premiera absolută a acestui spectacol a avut loc la Accademia di Romania din Roma, în martie 2010, fiind descris atunci pe site-ul Institutului Cultural Român din Roma ca „o meditaţie melancolică asupra jocurilor umanităţii, o călătorie ludică printr-o cetate guvernată de legile strâmbe ale oamenilor ridicate la rang de axiome universale”. Site-ul ICR mai scrie că „opera celor doi transpune într-un mélange de teatru şi muzică o dimensiune a cotidianului inspirată de lumea poeziei Ninei Cassian: personaje post-moderne surprinse în peisaje absurde, microcosmosuri paradigmatice pentru societatea contemporană şi ironice interpretări ale stereotipurilor comportamentale”. Cei doi artiști au mai colaborat la concertul ”The Island” bazat pe piesa ”Insula” de Gellu Naum.

Despre spectacolul pe care urmează să îl interpreteze în premieră la Cluj, Ada Milea a declarat pentru Transilvania Reporter că începând din data de 21 august va începe repetițiile și doar atunci va ști ce va păstra din spectacolul inițial și ce va aduce nou. „Vrem să reluăm ce a fost bun în acel spectacol, dar sper să venim și cu piese noi. Totul va depinde de inspirație, dar și de «senilitate»”, a spus Ada Milea. Printre colaborările recente pe care artista le-a avut cu Teatrul Național din Cluj se numără spectacolele: Apolodor, Insula, Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile sau Mein Kampf.

Biletele sunt deja disponibile pe platforma www.biletmaster.ro, iar începând de miercuri, 19 august, și la Agenția Teatrală din Piața Ștefan cel Mare nr. 14.

Preţ bilete:
40 lei, 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);
7, 5 lei – reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Postaţi un comentariu