ȘTIAȚI CĂ…. Există o specie de meduze nemuritoare?

Majoritatea meduzelor trăiesc de la câteva ore la câteva luni și, destul de rar, câțiva ani. Turritopsis dohrnii este o specie de meduze întâlnită în Marea Mediterană și în apele Japoniei, fiind considerată singura viețuitoare cu potențialul de a fi nemuritoare. 

Prin structura lor biologică unică, aceste meduze au particularitatea de a inversa procesul de îmbătrânire. Atunci când sunt vătămate sau supuse unui mediu neprielnic, celulele lor revin la stadiul primar de dezvoltare de la care au luat naștere. Prin acest proces ele practic încep o nouă viață, redevenind un exemplar identic din punct de vedere genetic cu cel din urmă.

Această rubrică este oferită de Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni. Prima etapă a concursului s-a desfășurat ieri, 25 octombrie, în cele 30 de licee participante. Atât întrebările, cât și răspunsurile corecte se găsesc pe site-ul www.cuget.afacj.ro. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani se vor întrece sâmbătă, 28 octombrie.

Olimpiada CuGeT este un proiect inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Co-producător: TVR Cluj. Proiect realizat cu sprijinul: EXIMTUR. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlare Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj și FSEGA. Susținut de: Liberty Technology Park Cluj, WÖRWAG Pharma România și Nasticom. 

 

Postaţi un comentariu