Liber la idei de grădinărit

Arta grădinăritului a fost împărtăşită de participanţii la prima ediţie a Târgului seminţelor libere, organizat în wekend la Cluj-Napoca
eepurl.com

La sfârşitul acestei săptămâni s-a derulat la Cluj prima ediţie a Pieţei Seminţelor Libere. Participanţii au fost invitaţi să contribuie fiecare cu seminţe dintre cele mai diverse, de flori, plante decorative sau legume. În opinia organizatorilor astfel de evenimente sunt bine venite în contextul în care cei prezenţi la manifestare au ocazia de a-şi însuşi noi tehnici de înfrumuseţare a grădinilor urbane.

Practic fiecare participant a avut ocazia de a afla noi tehnici de amenajare a propriei grădini, fie că este vorba despre culturi de apartament sau gradini clasice, în perimetrul locuinţei. Singura regulă pentru participanţi a fost acea de a aduce cu sine seminţe, de orice fel, pe care le-au distribuit gratuit celor care le-au solicitat, fără pretenţia vreunei taxe, principiul de bază fiind „cadoul”.

Evenimentul s-a dorit a fi o piaţă cu adevărat liberă în care fiecare participant să contribuie cu idei, sau exemple de meşteşuguri, totul pentru ca fiecare dintre noi să înveţe lucruri noi. Cei mai experimentaţi dintre participanţi au pus la dispoziţia celor interesaţi „ateliere” şi prezentări de semănat, confecţionarea plicurilor pentru seminţe sau amenajări de grădini.

Clujenii, şi nu numai, au plecat acasă cu informaţii despre grădinărit şi nu numai care pot fi puse în practică fără eforturi deosebite, tate informaţiile fiind oferite gratuit de participanţi.

Postaţi un comentariu